Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Betnér gör debattprogram i Kanal 5

/

I april har Magnus Betnér premiär på ett aktuellt och direktsänt debattprogram på Kanal 5.

Han drömmer om gäster som kungen och Jimmie Åkesson. Varför inte samtidigt?

- Jag hoppas att det kommer att bli livat i studion, säger Magnus Betnér.

Annons

Den ständigt resande, ständigt kontroversielle, ständigt ståuppande Magnus Betner, just nu ute på sin "Magnus Betnér IV"-turné, gör ett avbrott i det kringflackande livet i vår.

Som programledare för ett direktsänt diskussionsprogram inför studiopublik, där det som hänt den gångna veckan ska avhandlas.
- Tanken är att det ska bli ett smart och kul program där vi inte ska ta in kändistyckarna i första hand, kanske har man en och annan rolig gäst också, men att vi bjuder in journalister, statsvetare eller någon som har skrivit en bok om det aktuella ämnet. Gäster som verkligen kan det de ska snacka om, säger Magnus Betnér och ser nöjd ut.

USA-förebild
Han nämner själv det satirdoftande amerikanska HBO-producerade "Real Time with Bill Maher" som en förebild. Magnus Betnér vill ha orädda gäster men hävdar samtidigt att den största skillnaden mot andra debattprogram blir att han som programledare har en åsikt.
- Det blir inget objektivt program. Jag har en åsikt i frågan och där tar diskussionen sin början. Förhoppningsvis blir det bra fart direkt eftersom vi bjuder in gäster som tycker tvärtemot, hoppas Magnus Betnér.

Premiär i april
Programmet som har arbetsnamnet "Betnér direkt" har premiär i april och lär inte bli någon lugn och stillsam historia även om Magnus Betnér själv poängterar att han är snäll, snällare än man tror, att han som intervjuare har någon slags avväpnande effekt och att han kommer att låta gästerna komma till tals ordentligt.

Vilka samtalsämnen det blir och vilka gäster som kommer beror ju mycket på vad det snackas om just då, men drömmer om Jimmie Åkesson på besök i studion, det gör Magnus Betnér som är en flitig kritiker och häcklare av Sverigedemokraterna.
- Det vore kul. Han borde ställa upp. Om vi ska diskutera något han vill prata om och det tror jag nog att vi kommer att göra. Det tror jag inte att han kommer att fega ur på, säger Magnus Betnér och fortsätter:
- Den här veckan hade det varit kul att snacka med kungen. Men han är väl lite svår att få loss!

Martin Röshammar/TT Spektra
noje@ttspektra.se

Mer läsning

Annons