Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Biljetterna till Getaway 2011 släpps

/

Första året blev en succé. Såväl publik som artister gillade Getaway Rock Festival i Gävle. Nu släpps biljetterna till nästa års festival och i nästa vecka presenteras de första bokningarna.

Annons

Det är två nöjda festivalarrangörer, festivalgeneralen Tomas Jernberg och ordföranden Henrik Eld, som sitter uppe i ett kontor på gaskockeområdet och berättar om att de sålde ut festivalen på lördagen, att 86 procent av besökarna tyckte att det var ett väldigt bra arrangemang, att 99 procent av dem vill komma tillbaka, att flera av artisterna sagt att det var den bästa festival de spelat på och att polisen sagt att Getaway-helgen var lugnare än en vanlig fredagskväll på stan.


Redan i somras kunde vi berätta att det blir ännu en festival, 7-9 juli 2011, och den börjar så smått ta form.
– Vi vill att artisterna som vi bokar in ska vara aktuella. Nu försöker vi dammsuga musikvärlden på de artister som släpper bra skivor eller är aktuella på andra vis, säger Tomas Jernberg.


Än kan de alltså inte gå ut med några namn. Däremot släpper de biljetter redan nu, enligt principen 1000 kronor för de 1000 första. Senare kommer en tredagarsbiljett att kosta 1495 kronor.


Och även om arrangörerna är nöjda med sommarens festival siktar de på att förbättra arrangemanget ytterligare.
– Vi är perfektionister, säger Tomas Jernberg.


Festivalområdet kommer att bli lite större i och med att man flyttar den mellanstora scenen en bit ner mot varvsområdet, och likaså vill de göra en större bar med kring huset som heter Lilla retorten.
– Och även om vi hade många toaletter förra gången så blev det ändå lite köer, och det vill vi inte ha. Så det blir fler toaletter. En småsak i sammanhanget kanske, men det är viktigt, förklarar Tomas Jernberg.


Viktigt är också den lokala förankringen, understryker de.
– Varför ska vi hyra in ett staket från Borlänge när vi skulle kunna göra det i Gävle?, säger Tomas Jernberg.


Likaså ser de helst att det spelar lokala band på den tredje, mindre scenen inne i Stora gasklockan, och har planer på olika samarbeten med lokala föreningar för att få till det.
De har fått in många synpunkter via sin hemsida www.getawayrock.se och facebook-sidan där de har nästan 10 000 medlemmar och säger att de just vill kunna kommunicera med besökarna.

Redan nu önskar folk band som de vill se.
I somras hette dragplåstren Slash och Motörhead bland annat. Vi återkommer förstås så fort vi vet vad de heter nästa sommar.

Mer läsning

Annons