Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bingo Rimér avslöjar allt

/
  • Hittepå? Innehållet i Bingo Rimérs memoarer får en ibland att undra om han inte överdriver en smula. ”Det är snarare tvärtom. Ibland har historierna varit så sjuka att man har fått trimma till dem”, försäkrar Rimér.

Sexorgier, spritfester, silikonbrudar. Och så lite knark och en hel del kändisar på det. Bingo Rimérs memoarer – och liv – innehåller kapitel som får den mest avtrubbade att höja på ögonbrynen.

Annons

Under sin karriär som flickfotograf förvandlade Bingo Rimér modeller som systrarna Graaf, Victoria Silvstedt och Carolina Gynning till stjärnor. Samtidigt gjorde han sig ett namn som Sveriges motsvarighet till Playboykungen Hugh Hefner – ständigt omgiven av yppiga blondiner i bara trosorna.

Gynning lärde han känna när hon var 18 år och sugen på kändisskapet. Henne har han tillägnat ett helt kapitel i biografin ”En flickfotografs bekännelser”.

”När en bekant erkände att han aldrig sett ett par silikonbröst i verkligheten, gled Carolina upp bakom hans rygg, drog ner toppen och daskade sina jättepattar mot hans öron. Han blev fullständigt perplex”, skriver han i ett stycke.

”Står för allt”

I samma kapitel finns en ögonblicksbild på Carolina Gynning när hon står med cowboyhatt på huvudet, cigg i mungipan och byxorna i knävecken och rakar underlivet. Rimér tror inte att hon tar illa vid sig av bilden, och han är inte säker på att han håller med om att texten är vågad.

– Den kanske är det? Jag vet inte. Jag värnar om alla i boken, alla ex-flickvänner, modeller och kompisar. Det här är ingen bok där jag ska hänga ut någon. Det har aldrig funnits en sådan tanke, förklarar han över en kopp kaffe i fotostudion på Södermalm i Stockholm.

Carolina Gynning har avböjt att kommentera Bingo Rimérs bok.

Bingo Rimérs fotostudio är prydd av bilder på lättklädda damer, av vilka flera har betydande roller i hans bok. Bland kändisar som omnämns i mer eller mindre kontroversiella sammanhang märks Victoria Silvstedt, Hannah och Magdalena Graaf och Tilde Fröling, men även herrar som Michael Hutchence, Patrik Sjöberg och Aerosmith-sångaren Steven Tyler.

– Det kommer säkert att vara en och annan som har synpunkter, man uppfattar ju saker på olika sätt. Vissa människor kanske inte kan förlika sig med den de var då. Men jag står för allt i boken, och allt jag skriver är sant. Det är det viktiga, menar Bingo Rimér.

Nya Bingo

Ibland har hans bilder blivit hett stoff även utomlands. När det blev känt att Elin Nordegren var golfproffset Tiger Woods nya flickvän sålde Rimér bikinibilder på den svenska barnflickan för 200 000 kronor på en enda vecka. Det hade kunnat bli betydligt mer:

– Men hon ville inte. Hade hon varit som många av de lycksökerskor jag plåtat hade hon varit på vartenda omslag. Men hon var helt ointresserad av att profilera sig som Tiger Woods flickvän. Det hedrar henne.

Många av tjejerna som Bingo Rimér fotade inledde han förhållanden med, vissa tillfälliga och andra mer seriösa. Av bokens innehåll att döma hade han under några år mer sex än vad många lyckas få till under en livstid.

– Bartenderna som jobbar säsong i Magaluf och på Cypern kan säkert mäta sig med mig. Men under en period var det nästan som en livsstil, medger han.

Nu är den tiden över, och Bingo Rimér är noga med att skilja på bokens ”gamla Bingo” och dagslägets ”nya Bingo”.

– Nya Bingo kan bli lite generad när han läser sin egen historia, över sig själv och sitt ganska omogna beteende. Nu har jag landat, mognat, fått mitt andra barn och lever i en härlig och trygg familjerelation. Gamla Bingo var en gränslös person med aptit på allt.

Therese Lindström/TT Spektra

Mer läsning

Annons