Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Blake Lively är stjärnan för alla tonårstjejer

/

”Gossip girl” är tonårstjejernas favoritserie, men inte bara.
– Jag träffar många som är betydligt äldre och som tittar på serien, säger huvudrollsinnehavaren Blake Lively.

Annons

Rollen som överklassflickan Serena van der Woodsen i ”Gossip girl” har gjort 21-åriga Blake Lively till storstjärna och förebild för hundratusentals tonårsflickor världen över. Någonting hon hela tiden har i åtanke.

– Det som vi gör i serien kan få återverkningar i verkligheten, eftersom många av våra fans är så unga. Det är viktigt att få dom att förstå att det vi skildrar inte är realistiskt, utan att det är en förhöjd verklighet, säger hon.

”Gossip girl”, om några rika tonåringars invecklade liv på snobbiga Upper East Side i New York har blivit ett fenomen. Serien, som visas i Kanal 5 i Sverige, har gjort avtryck även i modevärlden och stjärnornas kärleksliv är följetonger i skvallerpressen.

Blake Lively vet varför serien gjort sådan succé.

– Det beror på att handlingen utspelas i New York. Det är en så magisk stad. Sedan tillkommer allt annat. Kläderna, personerna – men New York spelar huvudrollen.

Från början hade hon inte den minsta lust att syssla med skådespeleri.

– Min pappa är skådespelare och regissör, min mamma är manager. Därför var det nog det sista jag kunde tänka mig, att ge mig in i det här yrket. Jag ville gå på universitet.

Men efter att ha övertalats att gå på en provfilmning fick Blake Livley en roll i filmen ”Systrar i jeans” och hon fick mersmak för yrket.

Två år senare, 2007, fick hon rollen i ”Gossip girl”, och livet förändrades.

– Ja, det är verkligen annorlunda nu. Nu bor jag i New York och jag har en betydligt bättre garderob, säger hon och skrattar.

När vi träffar henne, på filmfestivalen i Berlin, är hon där för att prata om sin roll i Rebecca Millers film ”The private lives of Pippa Lee”. Huvudrollen spelas av Robin Wright Penn, och i tillbakablickar är det Blake Lively som spelar henne som tonåring.

Blake Lively har undsluppit skandalskriverier, men säger att alla fotografer som brukar finnas vid inspelningarna ute på New Yorks gator är klart störande.

– Dom skriker och hojtar, fast dom ser att vi filmar. Och dom vet var vi bor – hur dom har lyckats med det förstår jag inte. Dom har väl mutat någon i teamet.

Samtidigt är hon medveten om att en show som ”Gossip girl” behöver skvallerpressens uppmärksamhet.

– Javisst, för när dom skriver om oss är det fler som tittar. Så min relation där är kluven.

Mer läsning

Annons