Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Boulognerfesten byts mot Kulturalternativ

/
  • ANTIRASISTFEST. Sweet Minority är ett av banden som spelar på Kulturalternativ, en antirasistisk musikfest på Musikhuset.

Tycker ni att Marinfestivalen är för Svensson? Ett alternativ musikscen finns under helgen på Musikhuset.

Annons

Boulognerfesten har varit en trevlig tradition, Gävles Antirasistiska Kulturförenings (GARK) arrangemang där den mer alternativa musiken har haft en chans att möta en livepublik.

Ekonomin sinade dock för GARK, men nu är de tillbaka med ett nytt arrangemang, denna gång i Musikhuset.

Med hjälp av bland andra Kultur- och fritidsförvaltningen och ABF ordnar de nu Kulturalternativ, en antirasistisk festival under fredagen och lördagen.

Utöver musik blir det även föredrag av bland andra Grön ungdoms Anders Schröder, om hur Sverigedemokraternas retorik ska bemötas.

En annan som håller föredrag är Martin Unoson, som ska prata om ”en rockstjärnas ABC”.

”En kväll med ett antal band som spelar live är inte bara en konsertkväll. Det knyts band, skapas kontakter, utökas nätverk och nya idéer föds, samarbeten tar sin början etcetera. En kväll där folk kommer för att se och höra andra spela, tala eller framträda blir en kväll av gemenskap”, skriver han i ett pressmeddelande.

Tanken är att lokala band ska få en chans att spela. Även på Marinfestivalen står flera lokala akter på scenen, men då band som har kommit lite längre i karriären, som exempelvis Itchy Daze från Hofors.

Ett band som lirar är Sweet Minority, som var en av vinnarna under vårens Local Heroes-tävling. Ett band som spelar i Red Hot Chili Peppers anda.

Annars blir det, som det brukar på Musikhuset, mycket hårdare musik, bland annat med punkarna i Hamsterurin.

Under lördagen uppträder stå upp-komikern Stephan Ahlgren.

Mer läsning

Annons