Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Brüno-Gustaf i serie om manlig vänskap

/
  • spelar i ny dramaserie. Högaktuelle Gustaf Hammarsten har en av huvudrollerna i SVT:s nya storsatsning ”Våra vänners liv”.

Högaktuelle Gustaf Hammarsten får en av huvudrollerna i SVT:s nya storsatsning – dramaserien ”Våra vänners liv”. De tio avsnitten om manlig vänskap har premiär nästa höst.

Annons

I höst startar inspelningarna av SVT:s nya storsatsning ”Våra vänners liv”. Serien, som består av tio entimmesavsnitt, är ett drama om manlig vänskap.

Bakom manus står Niklas Rockström som bland annat skrivit manus till flera Van Veeteren-filmatiseringar, samt Calle Marthin som bland annat arbetat med ”Livet i Fagervik”. Regisserar gör Jesper Andersson och Henrik Georgsson.

”Våra vänners liv” handlar om de fyra vännerna Pontus, Mats, Olle och David, som har känt varandra i evigheter. Fyra vänner i 40-årsåldern som på olika sätt startar om sina liv när halva livet är kvar att leva och de trodde att alla val redan var gjorda. Men riktigt så blir det inte.

– De är mitt i livet och tror att allt bara kommer tuffa på som vanligt när de upptäcker att det inte riktigt är så. Det är en dramaserie med humoristiska inslag. Det behövs alltid historier om manlig identitet, det kan man aldrig få för mycket av, säger regissören Jesper Andersson.

Tre av seriens fyra huvudroller är redan klara. Det blir Jacob Ericksson, som senast sågs i dramaserien ”De halvt dolda”, Erik Johansson, som spelade huvudrollen i ett avsnitt av SVT:s dramaserie ”Sthlm”, samt Gustaf Hammarsten.

Hammarsten är just nu högaktuell i Hollywood och över hela världen som Sasha Baron Cohens sidekick i storfilmen ”Brüno”, där han spelar Brünos hunsade assistent.

Det spekuleras i att skådespelarna Björn Kjellman och David Dencik förhandlar om den fjärde huvudrollen, något Jesper Andersson inte vill bekräfta.

– Vi har olika idéer om vem det skulle kunna vara, men det enda vi kan säga just nu är att den måste passa in i den övriga konstellationen. Klart är att de övriga passar väldigt bra i sina roller, säger Jesper Andersson.

”Våra vänners liv” har premiär hösten 2010.

Annons