Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Caroline kan bli Gävles webbjoker

/
  • Vår webbjoker. ”Jag skickade in ett passfoto och sen när jag gått vidare i första sållningen så såg jag att alla hade bilder som såg ut som skivkonvolut så jag bad en fotograf ta en bild på mig”, säger Caroline Coquard med ett gott skratt.

Om man vill vara drastisk kan man säga att i dag mellan klockan 12 och 13 avgörs Gävlemusikern Caroline Coquards öde. Då kan man rösta på hennes bidrag ”Ingenting, ingen” i webb­jokeruttagningen till Melodifestivalen 2012.

Annons

Det var en stundens ingivelse som fick Caroline Coquard att skicka in låten till tävlingen.

– Jag satt där med låten i ena handen och ett foto i den andra. Men nånstans i bakhuvudet har det väl ändå funnits att man skulle kunna var med, säger hon med ett litet skratt.

– Men jag kunde väl aldrig i min vildaste fantasi tro att den skulle gå vidare. Det kändes som att det var ganska dåliga odds för det. Men även en blind höna kan hitta korn ibland, säger hon och skrattar igen.

Låten är en stillsam sång med rösten i fokus.

– Det är en lugn låt. På en blogg beskrevs den som så lugn att klockorna stannar.

Texten handlar om att vara nära och tillsammans, säger hon och menar samtidigt att det naturligtvis är öppet för egna tolkningar.

Caroline Coquard skrev ”Ingenting, ingen” för tio år sen och säger att hon skriver minst en låt i månaden fortfarande och sjunger varje dag. Hon är sjukpensionär och musiken är, förstår man, livsviktig.

– Även om alla tyckte att det var jättedåligt det jag gör så hade jag fortsatt, säger hon och berättar med ett skratt igen om att katterna brukar gå ur rummet när hon sjunger.

Nu ska man inte lita på just katterna, utan kanske istället juryn som föll för Caroline Coquards låt. Webbjokeruttagningen är annorlunda upplagd i år, och påminner mer om hur själva Melodifestivalen går till. Två deltävlingar är redan avklarade och i dag, måndag, går alltså den delfinal som Caroline Coquard tävlar i. Låten har legat uppe för lyssning på svt.se/melodifestivalen sen förra måndagen men själva röstningen pågår alltså bara över lunchtimmen. Bidraget med flest röster går vidare till final, och juryn utser ett bidrag från varje deltävling som också går till final. I finalen är det allmänheten som avgör.

Vilket ju gör det lite svårare. Caroline Coquard berättar att hon försöker kampanja lite på nätet, och via arbetskompisarna på Lantmäteriverket.

– Men det är svårt. Jag får ju inte sjunga låten, så vad ska jag göra? Cykla enhjuling?

Vill man se Caroline Coquard på Melodifestivalens stora scen i vinter så ska man alltså rösta nu. Hur det går till kan man läsa om på svt.se/melodifestivalen.

Även nästa vecka tävlar ett Gävlebidrag, ”Kärleken ler” med Ricky och Ronny, och det återkommer vi till då.

Mer läsning

Annons