Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Claudia Galli hjälper familjen hitta rätt hund

/
  • Hund-tv. Skådespelerskan och hundinstruktören Claudia Galli leder ett nytt program där familjer ska få hjälp med att hitta en hund. ”Jag tycker att det är intressant och viktigt med samspelet mellan människa och hund. Det viktigaste för mig här är att det finns kärlek och en genuin vilja att skaffa hund”, säger hon.

Den hundkunniga skådespelerskan Claudia Galli blir programledare för SVT:s nya program ”Huset fullt av hundar”, där familjer får hjälp att hitta en hund som passar dem.

Annons

Varje familj får hem sex hundar som är i behov av ett nytt hem, och genom olika aktiviteter ska de under en veckas tid komma fram till vilken av hundarna som bäst lämpar sig som husdjur hemma hos just dem.

– Vi är noga med att familjen ska välja den hund som de tror att de kan ge det bästa livet. Inte bara den sötaste hunden, berättar Claudia Galli på telefon under en paus i inspelningarna hemma hos en familj i Västerås.

De hundar som inte blir valda åker tillbaka till kenneln.

– Där fortsätter omplaceringen, och de får ett bra liv någon annanstans, försäkrar programledaren.

Hjälper familjerna

Claudia Galli är vid sidan av skådespeleriet utbildad problemhundskonsulent. Hon är dessutom själv matte till yorkshireterriern Doris och blandrasen Kitty. Men hon betonar att hon inte medverkar i egenskap av hundtränare.

– Jag hänger med familjerna och hjälper dem i deras val, som en hundkunnig person som kan svara på frågor. Jag finns där som ett bollplank, förklarar hon.

Hur vet man vilken hund som passar en?

– Dels måste man se till vad rasen kräver och behöver och vad det är familjen vill ha. Om man till exempel inte är intresserad av hundträning kanske man inte ska skaffa en border collie som kräver väldigt mycket. Annars handlar det mycket om kemi. Man får ofta en känsla, det har jag själv fått med mina hundar.

”Huset fullt av hundar” har premiär under våren 2011.

Mer läsning

Annons