Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Club Monster återuppstår

/
  • Klubbfixare. P-A Pudas, Jonas Palmqvist, Andreas Vaple och Sami Mäki har inte bara snickrat ihop pentagrammet som ska hänga i baren, de har typ fixat hela inredningen på nygamla Club Monster som öppnar i morgon.

På juldagen återuppstår Club Monster. På samma ställe som när det begav sig förra gången men ändå helt nytt.

Det traditionella juljammet däremot är helt sig likt och innebär uppemot 50 musiker som spelar i nya konstellationer i dagarna två.

Annons

Med bara några dagar kvar till premiären ser källaren under Pitchers på Norra Kungsgatan i Gävle väldigt mycket ut som en byggarbetsplats.

– Nej men nu är det ju städat här, säger Andreas Vaple som in i det sista fixar med klubben ihop med kompanjonerna Jonas Palmqvist, Sami Mäki och P-A Pudas.

Precis innan vi försiktigt går ner för den mörka trappan ner till klubben har de fått klarttecken från brandmyndigheten och polisen och Andreas Vaple har kunnat dra en lättnadens suck.

Nu öppnar Club Monster som tänkt på juldagen.

Men det har alltså varit osäkert in i det sista.

– På grund av diverse strul kring krogens ägarbild har vi varit tvungna att göra väldigt mycket mer än det var tänkt. Utan mina vänner hade det inte gått, säger Andreas Vaple.

Det innebär bland annat att toaletterna nere i källaren inte kommer att vara klara till juldagen.

En ny scenbur

Men det viktigaste finns på plats: en dubbelt så stor scen som förra gången, med ett färdigbyggt trumpodium så att man slipper bygga det inför varje konsert, och en bar med dekorationer som är burgallret från den välkända scenburen och malteserkors.

– Buren till den här scenen kanske inte hinner komma på plats tills i jul, men det kommer att komma sen, förklarar Andreas Vaple.

Har ett rökrum

I taket finns faktiskt en rest från gallret som omgärdade den gamla Club Monster-scenen men annars är det mesta alldeles nytt. Lokalen är 60 kvadratmeter större än förra gången och dessutom finns ett rökrum.

– Vi är såvitt jag vet den enda krogen i stan med ett rökrum. Det känns väldigt bra att folk slipper gå ut i kylan och röka, allra helst när vi ligger i källaren, säger Andreas Vaple.

I morgon invigs alltså den nygamla klubben. De håller sen öppet varje fredag och lördag och kör livemusik varje kväll, mer kommersiella akter på lördagen och smalare på fredagen. Club Monster kan också hålla öppet andra dagar, om det passar turnerande band bättre.

– Och så har vi väl öppet på sista april och såna dagar, säger Jonas Palmqvist.

Hård musik dominerar

Han är klubbens ljudtekniker, P-A Pudas funkar som hus-dj men ska också boka in gäst-dj:s, och Sami Mäki hjälper till med det som krävs. Barchef är Robban Olsson som inte bara är välkänd bakom bardiskarna i stan utan också hårdrockare, enligt Vaple.

För det är förstås den hårdare musiken som står i fokus på Club Monster, precis som tidigare. Lite annorlunda blir det de kvällar som burlesk-fetisch-klubben Agogo kör, då blir det med 50-talsstuk på musiken.

Men på juljammet på premiären över juldagen och annandagen blir det låtar av såväl AC/DC som The Haunted. De tillfrågade musikerna har parats ihop med människor de normalt inte spelar ihop med. Precis som vanligt alltså. Men i alldeles nyfixade lokaler.

Mer läsning

Annons