Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Da Buzz förvandlade Harrys

/
  • Höjdpunkt. En möhippa firades under kvällen på Harrys och ”bride-to-be”-tjejen (till vänster) fick kliva upp på scenen och sjunga hon också.
  • Toppen. Spelningen var suberb trots lite strul med rundgång.

Det hände i ”Askungen, likaså i ”Skönheten och odjuret”, för att inte tala om ”Svanprinsessan”. I går hände det igen.

Annons

Den där förvandlingen. Jag tror inte att jag hittills har skådat något liknande. 23.50 var dansgolvet glest befolkat, det var allt annat än det ”Harry’s” jag hade förväntat mig. 10 minuter senare var nedervåningen på ”Harry’s” stans, utan tvekan, hetaste dansgolv. 

”Da Buzz” klev på ”Harry’s” scen 20 minuter över 12 på lördagsnatten och festen var ett faktum. Den forna trion (”Da Buzz” är numera en duo) ägde scenen och Annika Thörnquist (sångerska) såg ut att ha sitt livs kväll. Singeln ”Dangerous” från 2004 fick inleda spelningen, en låt som hade etsat sig fast i publikens minnen. Alla dansade, alla sjöng med. ”Do You Want Me” och den överlyckliga ”bride-to-be”-tjejen som fick sjunga med på scenen  var ändå kvällens höjdpunkt. Trots den lilla karaokekänslan som uppstod när den överlyckliga tjejen fick ta över mikrofonen.

Låten ”Alive” hade med all säkerhet varit kvällens bästa låt om det inte hade varit för den otroligt irriterande rundgången som förstörde för både bandet och för publiken. Under just ”Alive” bjöd publiken på allsång och hade det inte varit för den nämnda rundgången hade publikens bemötande av den gamla ”radiodängan” gett kvällen en extra dimension.

Efter ”Alive” klev ”Da Buzz” av scenen men ropades tillbaka av publiken och ett extranummer var ett måste. Som extranummer spelades danslåten ”Whithout Breaking”. Den här kvällen fick stå som bevis för att ”Da Buzz” 10 år gamla låtar fortfarande är något för dansvärlden. Trots att jag saknade 2010-års singel ”U Gotta Dance” var det en superb danskväll och jag kan bara hoppas på att ”Da Buzz” besöker Gävle igen, för en ny förvandling.

Pontus Weinemo

Mer läsning

Annons