Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

David Batra döper sin nya bok efter artikel om offentlig toalett i Tierp

I höst släpper David Batra en ny bok där han samlar lokala nyheter han finner lustiga på ett eller annat sätt. Boken kommer att heta "Nu är toan i Tierp invigd" efter en artikel i Upsala Nya tidning.

Annons

LÄS MER: Nu slipper Tierpsborna kissa i buskarna – offentlig toalett i järnvägskiosken

David Batra släpper en ny bok i höst. Titeln?

Arbetarbladet rapporterade också om det faktum att Tierp hade fått en offentlig toalett vid Järnvägsstationen – detta efter att orten hade varit utan just en sådan under flera år. Det är dock Upsala Nya Tidnings rubrik om samma händelse som får äran att pryda David Batras kommande bok, något som tidningen uppmärksammar idag.

UNT har pratat med David Batra.

– Jag hade tänkt använda "Papperslapp brann i Nässjö" eftersom den notisen har snurrat runt på nätet ett tag och folk då skulle förstå vad det var för typ av bok. Men samtidigt tyckte jag att det framför allt var själva brödtexten i den notisen som var rolig och inte rubriken. Därför blev det till slut "Nu är toan i Tierp invigd", förklarar han till tidningen.

LÄS MER: Avföring i väntrummet i Tierp

David Batra har specialiserat sig på att göra böcker där det huvudsakliga innehållet faktiskt är producerat av någon annan – tidigare har han till exempel gett ut samlingarna "Den som inte tar bort luddet ska dö" med arga lappar och och "Gevär säljes pga dödsfall" med Blocket-annonser.

Nu är det alltså lokaltidningsartiklar han intresserat sig för – särskilt de som får en att fundera kring varför tidningen egentligen skrev om saken över huvud taget. Det var reportern Conny Svensson som skrev om toaletten för Arbetarbladets räkning – och han var faktiskt före UNT med det. Det står dock klart att David Batra uppskattade Uppsalatidningens rubrik mer.

LÄS MER: Här finns offentliga toaletter – och här kan de snart fräschas upp

Varför var det viktigt att berätta om en offentlig toalett i Tierp?

– Jag förstår att det kan verka lustigt att man skriver om det men det fanns ju en bakgrund till att vi gjorde det. Tierp hade varit utan offentlig toalett under ett flertal år efter att de som fanns på stationen tidigare stängdes då de var för snuskiga och missbrukades.

Det blev ohållbart att inte ha en offentlig toalett vid stationen.

– Det slutade bara med att väntkuren på stationen användes som toalett, någon gång var det till och med folk som bajsade i den. Väntkuren revs sedan. Därför var det en viktig sak att berätta om, säger Conny Svensson.

RECENSION: David Batra njöt av kvällen – publiken försökte njuta mellan skrattkramperna

Mer läsning

Annons