Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

De gör 100 spelningar på 100 dagar

/
  • Får rutin. Oskar Gyllenhammar och hans band gör 100 spelningar på 100 dagar. Runt hela Sverige, och i några grannländer också.

Oskar Gyllenhammar med kompband från Hudiksvall har föresatt sig att göra 100 spelningar på 100 dagar. I går, på dag nummer 65, kom de till Gävle.

Annons

De har alltså varit ute i två månader i sträck när På Gång träffar dem.

I kväll har de tur, som har så nära hem.

Tak över huvudet är något som de alltid letar efter när de är ute. Med det vanligaste är att de sover i tält.

För bandet håller sig oftast inte så nära hemorten. Alla svenska landskap ska de ha spelat i när turnén är över, plus Norge, Danmark, och Finland.

Asnervös

Märkligt nog hade de aldrig spelat ute på gatorna när den här turnén inleddes. Oskar själv var asnervös när de skulle börja första spelningen, utanför ett Ica i Skanstull i Stockholm.

– Jag sade till de andra: ”Jag dör. Jag gör det inte”.

Men de gjorde det ändå.

Efter fem minuter blev de bortkörda, grannarna misstyckte.

Men sedan dess har de fått genomföra varenda spelning, och väckt mer och mer beundran ju längre tiden gått. Kommentarerna har vänt från ”Är ni helt dumma i huvudet?” innan turnén, till ”Fan, vilken grej ni gör!”

Och turnén har väckt mycket uppmärksamhet. Om en dryg månad, när de 100 spelningarna är över, börjar de jobba på en skiva. Det är en av de konkreta saker som turnerandet fört med sig, ett skivkontrakt på ett av världens största bolag. Vilket det är får de ännu inte säga.

Mer läsning

Annons