Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

De inbitna vallfärdar till den

/
  • Trogen trio. Tennessee Mike, från bandet Tennesse Drifters tillsammans med Merle Haggard och Tommy Eriksson är trogna besökare. – Det är sjunde året i rad som vi är här. Vi är ett gäng från Finnspång som alltid åker hit. Det är en stor glädje att hänga på campingen och träffa allt folk som man har träffat tidigare år, säger Tommy.
  • Finska brudar. Eliza Weckman och Minna Rahico har åkt ända från norra Finland för att komma hit. Eliza har varit här elva år i rad, men Minna är nyfrälst. – Jag var här första gången förra året och blev kär i hela känslan på festivalen. Nu vill jag åka hit varje år! säger hon.
  • En av alla damer. Kim Rickey från USA är en av alla storartade kvinnliga artister som festivalen presenterar.
  • Uppvuxna med country. Jennie Wallin och Annelie Isaksson är födda in i countryns värld. Jennie har varit här med familjen varje år sedan hon föddes. Musikmässigt fanns det en del att se fram emot i år. – Särskilt Danni Leigh, hon är min stora idol, säger Jennie.
  • Klumpigt med Kikki. En ofokuserad Kikki Danielsson drog ner stämningen vid Alf Robertson-hyllningen i torsdags.
  • Vilda västern. Jon Hansell Nilsson går in för festivalen något alldeles extra när han åker hit tillsammans med Vilda Västern-föreningen Peacemakers Western Show. – Här lever vi ut våra drömmar. En vecka per år har vi bara tokskoj och umgås och gör olika påhitt, säger han.

Countryfestivalen är ingenting man bara snubblar på. Eller går till lite spontant så där. Till denna festival vallfärdar de inbitna för att under tre dagar, eller för vissa en hel vecka, leva sig in i denna genre med allt vad det innebär.

Annons

Många kryddar attributen lite extra och går in i maskeradkänslan med yttersta iver. Ska det va så ska det va, så tror jag att de flesta tänker i Furuviksparken denna helg.

Jag tycker att det var synd att Kikki Danielsson fick stå för den officiella invigningen i torsdags. Efter att Kim Richey spelat, som ju passar betydligt bättre. Hyllningen till Alf Robertson, som Kikki var satt för att hålla ihop, var definitivt ett uppskattat inslag. Men hon själv förstörde stämningen med fumliga, tillsynes oförberedda, mellansnack som drog ner tempot och stämningen varje gång sångerskor som Christina Lindberg och Tone Norum levererat Alfredson-låtar. Men countryfolket är snälla, de skrattade med i Kikkis fummel och dansade tryckare framför scenen.

I dag, när vi kommit in till sista dagen, kan vi räkna med ett väldigt pådrag när legenden Bobby Bare tar plats på scenen. Lorrie Morgan, som får avsluta festivalen, är inget litet namn det heller. Festivalen är inne på sitt trettionde år, och med tanke på alla inbitna besökare som kommer år efter år så känns det givet att det blir en fortsättning även nästa år.

Mer läsning

Annons