Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

De litar till sin stjärnstatus

Ombytta roller. I tävlingsprogrammet ”Vem kan slå Fredrik och Filip” är tv:s mesta radarpar inte programledare utan möter utmanare på lika villkor. Ändå litar de till sin stjärnstatus för att vinna.

Annons

Ett 15-meters skidhopp i pool, monstertruckar, klättervägg med sugproppar och 20 liter glidmedel. Det är vad som väntar Fredrik Wikingsson och Filip Hammar när inspelningarna av Kanal 5:s nya tävlingsprogram startar. Inspelningen av programmet är en av de mest avancerade i Kanal 5:s historia. I tre entimmes program per vecka, med start i morgon, 9 september, skall Fredrik och Filip möta utmanare i en rad absurda grenar.

Halv miljon på spel

Utmanarna kan vinna en halv miljon kronor, men för tv-duon står bara äran på spel. Det gör dem dock inte mindre tävlingssugna.

– Om man jämför det här med det närmaste vi gjort i tv, när vi tävlade i ”På spåret”, så var vi sjukt taggade där. Helt fokuserade på att vinna. Det kommer vi vara nu också, säger Fredrik Wikingsson.

På utpräglat manér fyller Filip Hammar i innan kollegan hunnit tystna:

– Där insåg vi också vilken intellektuell kapacitet vi ändå har. Helt i klass med Fredrik Lindström.

”Vem kan slå Fredrik och Filip” består till stor del av fysiskt påfrestande moment, men frågesporter har också en central roll. Programledare Ingvar Oldsberg kommer att övervaka det hela och agera domare.

Elitidrottare utmanar

Många av utmanarna är elitidrottare och insidertips från dem som arbetar i produktionen gör gällande att det är i kunskapstesterna som duon kommer att kunna hämta poäng.

– Nej, det tror jag inte på. Vi kommer att ha en stor fördel av att vi är vana vid sånt här och inte kommer att bli nervösa. De andra har ju aldrig varit med på en tv-inspelning förut, säger Fredrik Wikingsson.

Carl Cato/TT Spektra

Mer läsning

Annons