Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

De oemotståndliga olycksserierna

Allt har bara gått utför sen Buffy-boxen tog slut. Man kan verkligen känna förfallet. Tv-förfallet.

Annons

Ni minns hur jag har orerat om att jag föraktar dokusåpor? Gissa vem som sitter klistrad vid ”Mammor och minimodeller”. Jo, det är ingen mindre än jag. Men det är en typisk sådan där olycksserie. Och ibland kan man inte låta bli att titta på en olycka även fast det är blodigt, obehagligt och ger en mardrömmar. För ”Mammor och minimodeller” ger mig verkligen mardrömmar med repliker som ”Hon är min lilla docka” för att det är så roligt att klä henne i fina kläder. När den här typen av människor ställer upp i tv-program kan jag inte låta bli att undra hur de tänker. Är målet att få en hel drös människor att tycka att de är dumma i huvudet? Jag kan känna samma sak inför rätt många människor på tv. Är det kändisskap till varje pris som lockar? Får känslan av att de tänker så här: ”Jag säger hjärndöda saker som får folk att tycka att jag är dum i huvudet så blir jag åtminstone ihågkommen. Så blir jag uppmärksammad. Och all uppmärksamhet är bra uppmärksamhet”. Jag vet, jag borde inte titta. Jag blir bara upprörd. Och det är inte som att det intresserar mig. Men ändå ”Undra vad för knäppa saker dom ska säga den här veckan”. Sedan är det kört. Om det inte vore nog med minimodellerna så låg jag i soffan med skämskudde redo vid första avsnittet av ”Top Model Sverige” i tisdags. Inte bara såg jag det. Jag hade sett fram emot det. Bring it ON! Fast väl där kändes det mest som om jag oroade mig över deras språk, och de var så spretiga och knäppa.

Jag har alltså insett att mitt nya guilty pleasure är att ligga i soffan och tycka att folk på tv är knäppa. Det får mig absolut inte att känna mig som en bra människa. Jag är medveten om att det inte är ett hälsosamt beteende det här. Men jo, jag gillar i alla fall att ”Lyxfällan” startat igen, min absoluta favoritknäppisserie. Jag bara absolut älskar att gotta ner mig i dessa köpgalna puckon, som helt av egen kraft, och med allt köpt på avbetalning, har hamnat i skuldfällan. Fast till mitt försvar så gillar jag lika mycket att se att det ordnar upp sig för dessa människor sedan. Nästan lika mycket.

Jag har i alla fall inte sjunkit lika lågt som min kompis som under en ost och vinkväll ville titta på GLADIATORERNA! Och som dessutom sedan, helt entusiastisk, satt och kommenterade hela programmet. På riktigt. Hade ingen aning om att målgruppen för det här fåniga programmet kunde vara en trettioårig, kvinnlig kultursnobb. Sedan satt jag mest och tittade på henne. En livs levande knäppis, precis bredvid mig i soffan.

Bäst just nu: Att Game of Thrones snart börjar i svt så att man får kolla på tv som folk igen.

Mer läsning

Annons