Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

De ska döma i Läkerolen

/
  • Årets jury i ”Idol”. Från vänster: Pelle Lidell, Anders Bagge, Laila Bagge Wahlgren och Alexander Bard.
  • gillar aik. Pelle Lidell har sett en del hockey i Läkerol arena, nu kommer han själv att sitta mitt i smeten när ”Idol” kommer hit till stan.Foto: Leif R Jansson/Scanpix

Ikväll sitter Idol-juryn vid samma bord som alltid. Men scenen som bordet står på finns just den här kvällen i Gävle.
– Det är ju nu det börjar, säger jurymedlemmen Pelle Lidell.

Annons

Helt rätt har han förstås inte. Säsongens ”Idol” började ju redan med castingturnén i våras och under ett antal veckor har tv-tittarna kunnat följa de rekordunga idolernas tävlan på TV4.

Men det är ändå känslan. Att det blir på riktigt nu.

– Det är skitkul. Nu har de gått från den lilla scenen till den stora inspelningsscenen med tusen pers i publiken till en arenaturné med ett antal tusen personer i publiken, säger Pelle Lidell.

Det är inte bra att det är bra många fler människor som utgör publik, utan scenen i sig är större och publiken sitter spridd även längs med sidorna.

– Det är många fler aspekter att hålla reda på. Bara att använda hela scenen, säger Pelle Lidell och påpekar att det är en perfekt utmaning i tävlingen och att det verkligen går att se hur idolerna utvecklats.

Pelle Lidell är ny i juryn för säsongen och låter lite överraskad själv över hur roligt han ändå tyckt att det har varit, och är.

– Jag är kanske inte den mest spännande jurymedlemmen men det har jag vetat från dag ett. Det går inte att tävla med Alexander (Bard, reds anm) och hans aforismer och metaforer. Men jag kan musik och jag vet vad jag ser. Vad som funkar och inte funkar. Och det verkar folk uppskatta, säger han och förklarar att han numera blir igenkänd på stan.

– Man fattar hur Zlatan har det, även om det är tiotusen gånger mer för honom, säger han med ett skratt.

Pelle Lidell har jobbat med musik i hela sitt yrkesverksamma liv och tidigare bland annat spelat trummor i Trance Dance. Nu är han internationell chef på Universal och säger att han trivs bäst där han kan verka utan att synas.

Men nu syns han. Och även om han har turnerat en hel del tidigare har han aldrig gjort en arenaturné, konstaterar han. Läkerol Arena har han besökt som AIK:are, men aldrig i samband med en popproduktion.

– Och själv ska man sitta där mitt i smeten. Det ska bli skitkul.

Mer läsning

Annons