Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

De ska få Gasta-publiken att skratta i höst – här är hela listan

/
  • Johan Glans är höstens tyngsta bokning på Å-krogen.
  • Gasta presenterar höstens program på Å-krogen och Söders Källa. Från vänster: Janne Dahlberg, Å-krogen, Mathias Heldevik och Meja Heldevik,Stefan Söderblom och Hans Carstensen.
  • Ann Westin tar sin nya show till Söders Källa.
  • Magnus Betnér besöker både Gävle och Sandviken.

Magnus Betnér, Johan Glans och Ann Westin. Det är några av stjärnkomikerna som besöker Gasta i höst.

Annons

Efter starkaste våren någonsin går Gasta in på sin 17:e termin med standup. Å-krogen på onsdagar är fortfarande den roligaste dagen i Gävle i veckan, men klubben fortsätter också sitt samarbete med Söders Källa som i höst bjuder på shower med Ann Westin, Magnus Betnér och Jesper Rönndahl med flera. Säsongen inleds den 2 september med Jessica Persson som huvudnummer.

– Hon är en jätteentertainer som har bakgrund inom musikal och revy, vilket märks på scenen, säger Stefan Söderblom på Gasta.

Simon Gärdenfors som drog fullt hus i våras återvänder och så får klubben besök av en efterlängtad gäst – Johan Glans.

– Han har själv ringt upp oss och vill gärna komma till Gasta. Vi föreslog att vi skulle hitta en större lokal än Å-krogen, men han ville köra ett klubbgig, säger Hans Carstensen på Gasta.

Magnus Betnér gör ett framträdande i Sandviken och ett i Gävle, under ett koncept som kallas "Work in progress". Detta innebär att publiken blir försökskaniner för hans nyskrivna skämt så att han kan samla på sig de mest lyckade till sin framtida show, ett brittiskt grepp som Betnér testar för första gången i Sverige.

En nyhet är att flera MC:s, alltså presentatörer för kvällen, kommer utifrån. Till exempel kommer Anders Sparring, känd från Stockholms standupscen och Joacim Björkvall från Västerås agera konferencierer.

Gävles humorentusiaster bjuder också in allmänheten till scenen på onsdagar. Under hösten kan den som vill dyka upp och anmäla sig för tre minuters scentid, en slags öppen scen mellan de inbokade akterna. Kanske föds en ny komikerstjärna i Gävle i höst?

Mer läsning

Annons