Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

De sommarpratar i lokalradion

/
  • En hockeyspelare, en konstnär, en specialpedagog, en fotomodell och en vd – lokalradions sommarpratare kommer från olika håll. I sommar kan du bland annat höra Ove Molin, Catti Brandelius, Laila Lindberg, Gunilla Rova och Hanna Bruce i radion.

Nio av länets profiler får en timme var i Radio Gävleborg i sommar.

Först ut i nästa vecka är musikalartisten Nina Söderkvist från Alfta.

Annons

På tisdagen presenterades de lokala sommarpratarna i direktsändning i radion och i studion bjöds på godis, chips och läsk. Och fanfarer och trumvirvlar när varje ny sommarpratade presenterades.

– Jag hade lite funderingar på att välja nåt annat att prata om, men det kändes ändå som att det var hockey jag skulle prata om, säger före detta Brynässtjärnan Ove Molin vars sommarprogram sänds 25 och 29 juli.

– Då kommer jag kanske att vara på is, eftersom jag ska köra Brynas hockeyskola. Eller så är jag på en strand nånstans.

Konstnären och artisten Catti Brandelius har med sig 11-åriga sonen Juno i studion.

– Jag gör beatbox på två låtar, förklarar han och ger sen ett snabbt exempel på hur det låter.

– Vi har spelat in två helt nya låtar, med piano och sång och beatbox och så slår Larry här på radion på sina knän och nyckelknippa, säger Catti Brandelius som utlovar att den som lyssnar på hennes program, 15 och 19 augusti, får vara med i ett spännande nedslag i hennes liv, mitt i en vändpunkt.

– Man får vara egoist och prata om sig och sitt och vad man brinner för, säger specialpedagogen Laila Lindberg som arbetar med traumatiserade flyktingbarn och som blev otroligt glad och smickrad och blixtsnabbt tackade ja när hon fick frågan om att vara med. Hennes program sänds 1 och 5 augusti.

– Jag gillar jättemycket att lyssna på sommarpratarna i P1 och det känns som en utmaning att få vara med själv. Men man undrar ju om nån mer än jag tycker att det jag pratar om är intressant, säger Hanna Bruce som är vd för Växbo lin. Hennes program sänds 18 och 22 juli.

Före detta fotomodellen Gunilla Riva har umgåtts med John F Kennedy och cyklat i Central Park med Marilyn Monroe och medger att hon fick stryka litegrann i sitt manus.

– Jag kommer att berätta om min barndom när jag var Furuviksbarn och hur min bästa vän Gunilla Pontén lurade med mig till Paris och där blev jag kvar och pendlade till New York, säger hon.

Hennes program sänds 4 och 8 juli.

Övriga sommarpratare i P4 Gävleborg är barnboksförfattaren Jens Ahlbom (27 juni och 1 juli), läkaren Hector Lerner (11 och 15 juli) och Tommy Nilsson (8 och 12 augusti).

Mer läsning

Annons