Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Den öppna scenen lockade fram Batman

/
  • VÄNTADE TÅLMODIGT. Caroline Dylén, Camilla Karlsson, Mikael Jansson och Jenny Eriksson har varit trogna Caracolafans sedan Melodifestivalen i våras.
  • CARACOLAS STÖRSTA FANS. Lina Arvendal och Jessica Hultgren var tidigt på plats framme vid scenen och väntade tålmodigt på Caracola.
  • JOHAN FIXADE LJUDET. Ljudteknikern Johan Lindgren skötte ljudet i går, utom till BWO som hade med sig en egen ljudtekniker.
  • SJÖNG BATMANSÅNGEN. Femåriga David Bostrand Engstedt i snygg kavaj, var först upp på scenen och gjorde en strålande insats när han framförde Batmansången (melodi: Moster Ingeborg) med svensk text.
  • FÖRSTA PARKETT. På parkbänkarna vid lekplatsen var det knökfullt av åhörare. Vännerna Anna Ohlén och Karin Jansson njöt av allsången.
  • FAMILJEN MINEUR. Fyraåriga Agnes Mineur satt på pappa Magnus axlar och diggade till barnens allsång. Hennes favoritsång är Bäbä vit lamm. Mamma Anna Mineur stod och diggade med en bebis i magen, som beräknas komma ut om en vecka.
  • BWO- MARTIN? Joakim Södergren såg nästan ut som en kopia av BWO- Martin med sitt långa, ljusa hår när han stod med kompisen Martin Gunnarsson framme vid scenen.

I går var det dags igen för Sommarkväll på Stortorget i Gävle. Solen låg varm över stan och Stortorget fylldes av sommarglada människor som var där för att lyssna på musik, sjunga allsång, kanske äta en bit mat och shoppa i de kvällsöppna butikerna.

Annons

Kvällens huvudattraktioner var förstås artisterna BWO och Caracola. De mest hängivna fansen visade sig tillhöra Caracola. Så fort kravallstaketet ställdes upp framför scenen vid halvfyra på eftermiddagen lade Caracolas fans beslag på platserna längst fram. Där fanns 23-åriga Lina Arvendal från Stockholm och 18-åriga Jessica Hultgren från Linköping, som båda ligger bakom Caracolas fansite på nätet.

– De är 20:e gången vi ser dem, de känner oss vid det här laget. Spelningen i Gävle är en stor livespelning, annars spelar de mest på köpcentrum, säger Jessica Hultgren.

 

Varför tycker ni att Caracola är så bra?

 

– Jag gillar musiken och deras glädje. När de var med i Melodifestivalen ringde jag och röstade för 200 kronor. De borde ha vunnit.

Men innan Caracola och WBO intog scenen var det allsång för barn med musikalartisten Fredrik Swahn och etikettskola med primadonnan Babsan. Femåriga David Bostrand Engstedt tog ett snack med Fredrik Swahn en stund före allsången och berättade att han gärna ville sjunga Batman-sången på scenen. Det var inga problem.

– Vi kör med öppen scen, alla barn som vill får komma upp och sjunga en sång. Vi har förberett ungefär tio barnlåtar men annars är det barnens önskemål som styr, förklarar Fredrik Swahn.

Sveriges Radio Gävleborg presenterade sedan lokala talanger i sångsolisttävlingen Artist 2008. Klockan åtta var det dags för mera allsång med Fredrik Swahn innan Lina och Jessica äntligen kunde få se Caracola för 20:e gången.

Mer läsning

Annons