Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Det här var ju inte tråkigt, David Batra

/

David Batra är rolig, inte tal om annat. Han har dessutom en förmåga att hitta roliga lappar.

Annons

De lapparna har han gjort två böcker av, den senaste heter ”Det här var ju tråkigt” och det heter stand up-föreställningen som gästar Gävle teater på onsdagskvällen också.

Lapparna snirklar sig som en liten röd tråd genom föreställningen, liksom titelfrasen. Den sistnämnda som ett förslag på ett förhållningssätt till livet och överhuvudtaget en användbar grej att säga och de där lapparna blir exempel på hur vi är, människor i allmänhet och svenskar i synnerhet. David Batra skämtar också om sverigedemokrater och om småbarnsföräldraskap bland annat.

Och mycket är roligt, ibland väldigt roligt.

Men den nästan en och en halv timme långa föreställningen hade vunnit på att styras upp mer, de där trådarna hade kunnat göras tydligare (och ännu roligare).

När David Batra mot slutet sätter sig ned och berättar, helt allvarligt, om den öronsjukdom han drabbades av för några år sen som var så jobbig att han ett tag tänkte ta sitt liv, blir kontrasten skarp, för skarp. Det där allvaret fyller absolut sin plats, men hade behövts smältas ihop med resten.

Då hade det blivit riktigt riktigt bra.

Lisa Pehrsdotter

Mer läsning

Annons