Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Di Leva gör debutanterna sällskap på Diggilooturnén

/
  • Thomas Di Leva kör ett set med egna låtar, bland annat hitten ”Vem ska jag tro på?” i årets Diggiloo-show. Ny i gänget. 15-åriga Hilda är ny i Diggiloosammanhang men har redan hunnit ge ut skivan ”Just one wish” och synts på Disney Channel tillsammans med Eric Saade.
  • I år är andra Diggiloovändan för schlagerpinglan Linda Bengtzing.

Schlagereliten ligger i startgroparna för årets Diggiloo-turné. Nya namn i familjeshowen är Magnus Carlsson, Linda Pritchard, Hilda och den i sammanhanget udda fågeln (och Gävlesonen) Thomas Di Leva.

Annons

Thomas Di Leva anser visserligen att han är en udda fågel i alla sammanhang.

– Jag tycker det är en fördel när människor kommer från olika håll, det blir bara roligare. Alla har sin historia, sitt äventyr, sin saga – då kan vi göra nya mönster i universum som inte har gjorts förut, säger han.

Den största utmaningen tycker han är att sammanfoga hans eget budskap med Diggiloos mer showiga stil.

– För mig är det alltid viktigt varför man sjunger en sång och vad man menar med den sången. Här tänks det mycket på showuttryck, man ser musiken mer som olika örhängen i en show.

Lasse Holm säger att hans största utmaning har varit att få Thomas Di Leva att dansa.

– Där har jag misslyckats totalt.

Vi träffar Thomas Di Leva och de andra Diggiloo-deltagarna på en körrepetition hemma hos regissören och koreografen Anders ”Butta” Börjesson i Stockholm. Det är årets varmaste dag och svetten lackar medan stämsången justeras till perfektion inför premiären 8 juli.

Årets turné, den nionde i rad, är uppdelad i två teman. Första akten är en mix av svenska sommarklassiker, medan andra akten är inspirerad av Las Vegas. Nytt för i år är också ett set med progglåtar, även om turnéledaren Lasse Holm tycker att det är mer rättvisande att kalla den ”diggilooiska” tappningen av till exempel Hoola Bandoola Band för ”Svenska Hair”.

Progginfluensen innebär ny mark för Magnus Carlsson, med bakgrund i såväl dansbandet Barbados som popgruppen Alcazar.

– Progglåtar har aldrig funnits i min värld, jag lyssnade på Abba, that’s it! Men nu ska jag och Linda Bengtzing sjunga ”800 grader”, det blir hysteriskt, säger han och skrattar.

Personkemi

Magnus Carlsson har blivit tillfrågad om att vara med förut, men i år är fösta gången som inget annat kommit emellan.

– Jag har alltid suttit i publiken och längtat efter att vara med och i år så funkar det äntligen. Nu har vi lärt känna varandra och repertoaren och lagt grunden för en fantastisk sommar, säger han.

Att alla på scenen svetsas samman tror Linda Pritchard, Diggiloo-debutant känd från Melodifestivalen, är avgörande för att få föreställningen att lyfta till magiska höjder.

– När man känner ett samband på scen blir allt så mycket roligare. Att kemin mellan oss på scenen sprakar är det som skiljer en magisk show från en vanlig.

Annons