Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Din guide till kvällens musikfester

/

Det händer en hel del i Gävle i dag. Hur ni än väljer att göra i kväll så skadar det inte att ha med sig karta och kompass. Den får ni här.

Annons

Stortorget

- uppträdanden från 17.00

Darin:
Charmade tv-publiken sönder och samman när han tävlade i Idol 2004, och kallades till och med för "Sveriges Michael Jackson". Har därefter lyckats hålla sig kvar i rampljuset, senast med en fjärdeplats i melodifestivalen.

Amy Diamond:
Slog igenom som tolvåring med jättehitten: "What´s in it for me". Nu är när hon är arton har hon hunnit med fem plattor, två melodifestivaler, röstats fram som årets turnéartist av Aftonbladet, sjungit musikal, spelat in barnprogram, samt sjungit in Edith Piafs glansnummer: "Non, je ne regrette rien" (!)

Timoteij:
Bildades en mörk och regnig dag i Skara 2008, där de alla gick på musikgymnasiet "Music and production". Alla fyra tjejerna är typ nitton år gamla och beskriver sin musik som en "blandning av pop, folkmusik och etno". Deras låt "Kom", som var med i årets melodifestival, är enligt helt otillförlitliga källor en av de mest trallade på svenska skolgårdar.

Fler artister:
Star Pilots, Linda & Velvet, Lovestoned. Konfrencier: Pernilla Wahlgren


Gasklockorna

- insläpp 17.00, första artist på scen 17.50

Lars Winnerbäck:
Trulig folkrockare som formligen badar i folkets kärlek, vilket han ber så mycket om ursäkt för. Högst oförstående kring uppståndelsen kring sin egen person. Gör sitt bästa för att ligga lågt och inte uppträda som en rockstjärna. Det älskar publiken. Hejaramsa: "Las-se! (klapp-klapp-klapp) Las-se! (klapp-klapp-klapp)".

Laleh:
På sin hemsida deklarerar Laleh: "Laleh har räddat en liten pippi fågel hon hittat i skogen och ska även ut på sommar turné med Lars Winnerbäck i i juli och augusti, en händelserik sommar". Lite tokigt sådär. Gör visprogg, souliga ballader och yvig må bra-pop som ibland riskerar att bli lite slätstruken men som då och då också kan vara smått genialt.

Ane Brun:
Norsk singer/songwriter som på senare tid börjat flörta med klassisk kammarmusik. Kanske får vi också en försmak på Forever Young-turnén, om hon spelar sin akustiska version av Alphavilles "Big in Japan".

Fler Artister:
Dundertåget, Love Antell


Engeltofta

- spelningar från 20.00
Faster Harder Better - Summer Session:
Fyra dansgolv inomhus och ett utomhus. Gästerna kommer med glowsticks i händerna och uv-känsliga kläder, vilket gör att de lyser inomhus. På tidigare fester har det hänt att folk dykt upp utklädda till apor. Fett ljud och ljus. Inte mindre än 18 stycken DJ:s är engagerade. Musiken kallas med ett samlingsnamn "Hardstyle" och är den hårdaste och rakaste technon du har hört. Ofta väldigt snabb också.

Johan Lindberg och Tomas Söderström:
Har kört tre hardstylefester i Gävle tidigare. Hittills har de bara blivit större och större. Målet är att så småningom kunna fylla hela Läkerol Arena med en gigantisk hardstyle-fest.

DJ:s:
DJ Anneli, Mike One, Bluecore, Niklas Alsèn, Lasak, Aladdin, Tinnitus DJ Team med flera.

Mer läsning

Annons