Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dina åsikter just nu

Det är svårt att hänga med i alla popkulturella svängar. Man förväntas ha en åsikt om det mesta. Därför guidar På Gång till dina åsikter om snackisarna för tillfället – om du inte har några egna att dra på partyt.

Annons

Stipendium till Babsan

I veckan fick Lill-Babs och Babsan dela på Git Gay-stipendiet, som delas ut till "en ung lovande artist i Git Gays anda".

Varför ska bara folkmusiker och gamla vissångare få dela ut stipendier? Om det är något som behöver pengar så är det en glammig divas garderob.

Väl förtjänt, men jag önskar att de hade specificerat vem som är ung och vem som är lovande av dem.

 

”Den stora resan”

I det på förhand kritiserade tv-programmet ”Den stora resan” åker svenska familjer ut i världen och lever några veckor med urbefolkningar.

Intressant att se hur svenskar anpassar sig till ett enklare liv, utan att själv behöva göra resan. Jag vaknar hellre upp naken i en säng bredvid Dr Phil än vaknar i en lerhydda.

Det enda som fattas är pressbilderna på SVT-chefen Eva Hamilton med en kolonial safarihatt på huvudet. ”Tänk hur de lever ute i världen. Tur att licensbetalarna gav oss denna borta-bra-hemma-bäst lektion gratis”.

 

B-kändisar i djungeln

”Kändisdjungeln” har börjat i TV4 och hånas redan på förhand för att bara ha b-kändisar bland deltagarna.

Deltagarna verkar inte vara mer b-kändisar än i vanliga TV4-produktioner. Hur kan man helt dissa ett program där Bengt Frithiofsson ser ut som Resande Mac från ”Fragglarna”?

Man måste ha läst 120 högskolepoäng i mediekåthet för att känna igen alla deltagarna. Hur långt ner i telefonboken grävde de för att plocka fram Inger ”Pippi” Nilsson?

Mer läsning

Annons