Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dina åsikter just nu

/

Det är svårt att hänga med i alla popkulturella svängar. Man förväntas ha en åsikt om det mesta. Därför guidar På Gång till dina åsikter om snackisarna för tillfället – om du inte har några egna att dra på partyt.

Annons

Bröderna Noel och Liam Gallagher i Oasis går nu skilda vägar. Värt att sörja, eller var det på tiden?

Även om Oasis har varit ett skämt under senare år, kan ingen ta ifrån dem deras storhetstid. Om bröderna Gallagher hade kunnat matcha sin IQ med sina egon hade de kunnat fortsätta med något slags värdighet.

Jag blev ledsnare när Spice Girls splittrades. Och då glädjebadade jag ändå naken tillsammans med Fnasket i plasket.

 

 

Samtliga Beatles-skivor kommer nu ut med nytt ljud, och även ett tv-spel med namnet ”Beatles: Rock band” är aktuellt. Kommer samtida artister att leva på samma sätt om 50 år?

Skivbranschens riktiga kris består inte av illegal nedladdning. Nej, den består av att det som säljer bäst är halvsekel gammal musik. Till skillnad från Beatles kommer dagens artister att vara lika attraktiv om 50 år som lika gammal mjölk.

Jag skulle inte vilja påstå att nybalsamerad musik från 50-talet är levande. Sorgligt att människor köper på sig musik som de redan äger i nya format istället för att ge sitt stöd till nya artister.

 

 

Nu drar Ladies night än en gång ut på vägarna. Färdiga format som just detta och Rhapsody in Rock pekas ut som liveunderhållningens framtid.

Alla som på måfå köpt biljett till en föreställning och fått två timmars musikaliskt helvete för pengarna är förlåtna. Med dagens priser är det förståeligt om publiken inte vill köpa grisen i säcken.

Människors lathet och rädsla för nyheter är förbluffande. Om nya Ladies night bestod av Helge Fossmo och Lars Adaktusson som kroppsvaxar varandra, skulle folk ändå zombielikt köpa biljetter bara för att det råkar heta Ladies night.

 

 

P3:s klassiska listprogram ”Tracks” med Kaj Kindvall firar nu 25 år i etern.

P3 i övrigt suger numera, det enda som gör kanalen värd att knappa in är Kaj Kindvall. Alltid när jag hör hans röst vill jag spela in låtarna på ett kassettband som på 80-talet.

Vem orkar sitta igenom ett par timmar av trams bara för att höra ett par favoritlåtar som finns ett knapptryck bort på Spotify? Mitt tips: "Tracks" kommer inte fira 50 år – om ens 30.

Mer läsning

Annons