Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dina åsikter just nu

/

Det är svårt att hänga med i alla popkulturella svängar. Man förväntas ha en åsikt om det mesta. Därför guidar På Gång till dina åsikter om snackisarna för tillfället – om du inte har några egna att dra på partyt.

Annons

U2 tillbaka

U2, möjligtvis världens största rockband, är tillbaka med en ny skiva. Är gubbarna spännande fortfarande?

U2 kanske har passerat sin topp för längesedan, men med konkurrensen de har i arenarock-genren behöver de inte oroa sig. Jag saknar aldrig U2:s storhetstid så mycket som när jag hör Coldplay.

Bono har större chans att på egen hand avstyra klimathotet och rädda världsfreden på en förmiddag än att göra en bra skiva igen.

 

Luuk är nye Oldsberg

Kristian Luuk tar över ”På spåret” när Ingvar Oldsberg slutar. Går det att ersätta ordvitsarnas mästare?

Ingen är oersättlig. ”Så ska det låta” blev till och med sebart när Peter Harrysons självgoda flåsande baxades ur studion.

Om Oldsbergs ledtrådar är svåra med allt ordvitsande, hur omöjliga ska då inte Luuks ironiska ledtrådar vara? Ironi till ”På spårets” publik är som ironi mot barn – inte en bra idé och ganska elakt.

 

Diplomater som skämmer ut sig

Diplomater som är nonchalanta och ideligen badar i pool med drinkar närvarande retar upp folk i SVT:s serie ”Diplomaterna” som följer UD:s arbete.

”Diplomaterna” sparkar bara in öppna dörrar genom att spela på ett diplomatförakt med tunga traditioner.

Jag skulle inte låta dessa diplomater, som inte ens kan utfärda ett nytt körkort åt en utlandssvensk, sköta viktiga uppgifter åt mig. Om det inte gäller den perfekta gin och tonic-blandningen, förstås.

 

Kan opera verkligen vinna ”Melodifestivalen”?

Operasångerskan Malena Ernman från Sandviken gick vidare till finalen i ”Melodifestivalen”. Hon vann en deltävling – men kan opera verkligen bli vårt bidrag till Moskva?

Jag tror att människor röstade på Malena Ernman i ren lycka över att någon kunde sjunga bra på riktigt i ”Melodifestivalen”.

Men hon sjöng ju inte riktig opera! Och jag tror att människor röstade i ren lycka när de förstod att det inte var en ny Loa Falkman i blond peruk som kom ut på scenen.

Annons