Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dina åsikter just nu

/

Det är svårt att hänga med i alla popkulturella svängar. Man förväntas ha en åsikt om det mesta. Därför guidar På Gång till dina åsikter om snackisarna för tillfället – om du inte har några egna att dra på partyt.

Annons

Skådespelaren Joaquin Phoenix bisarra beteende, där han plötsligt förvandlats till en luffarliknande typ med yvigt skägg, kulminerade hos pratshowvärden David Letterman i en mycket märklig intervju. Har han blivit galen på riktigt?

Nej, han spelar bara galen. Och han gör det dåligt. Galen på riktigt är att gifta sig med Kevin Federline och sedan panikraka av sig håret.

Gamle trötte Letterman borde kyssa Joaquin Phoenix fötter av glädje för detta. Måste vara första gången som Letterman hamnar i den popkulturella brännpunkten sedan Drew Barrymore visade brösten för honom.

 

I två nya tv-program - ”Roast” och ”Grillad” - ska svenska komiker håna kändisar, som sedan får ge svar på tal. Fenomenet ”roast” med häcklande komiker är stort i USA.

Det är på tiden att elaka komiker får säga sakerna direkt till personen. Frågan är om de vågar säga något över huvud taget. Om Alex Schulman ska ”grilla” Mikael Persbrandt, kan det sluta med att det enda underhållningsvärdet blir att se Schulman kissa ner sig av skrajhet.

Programidén känns inte riktigt ny. Jag känner faktiskt en kille som borde få royalty för konceptet – skolgårdens störste mobbare.

 

Är ”Melodifestivalen” ett hot för nöjes-Sverige, när människor väljer tv-soffan framför bio, konserter och restauranger?

Måns Zelmerlöw är inte så tokig i jämförelse med en kväll tillsammans med skränande idioter i popcornlukt på en bio – och man slipper betala 100 spänn för eländet.

Om regeringen tar sitt ansvar förbjuder de ”Melodifestivalen”, för att rädda landets ekonomi. En bonuseffekt blir att vi slipper Bobby Ljunggrens plastiga banaliteter.

 

Modellen och bloggaren Linda Rosing tar hjälp av tv för att hitta en man, i programmet ”Den rätte för Rosing”. Är det värt att slösa tv-soffatid på?

Säga vad man vill om Linda Rosing, men hon har en kvalitet som gör att mediekonsumenterna aldrig tröttnar på henne. Hon har sitt eget tv-program medan de flesta ”dokusoporna” är tillbaka i flottet på hamburgerhaket som de kom från.

Jag känner mig inte kompetent nog att se ett program som ”Den rätte för Rosing”. Först måste jag ta mina 120 högskolepoäng i Urringningskunskap.

Mer läsning

Annons