Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dina åsikter just nu

/

Det är svårt att hänga med i alla popkulturella svängar. Man förväntas ha en åsikt om det mesta. Därför guidar På Gång till dina åsikter om snackisarna för tillfället – om du inte har några egna att dra på partyt.

Annons

Fattar någon de nya reglerna för vilka som går vidare i Melodifestivalen?

När det är samma artister och samma låtskrivare, med låtar som nästan låter som förra året, måste de ha någonting nytt. För Christer Björkman lär väl inte lämna förrän de bär bort honom i kista.

Är det så smart att krångla till reglerna för ett program som Melodifestivalen?

Det lär inte vara den intellektuella eliten, och här spekulerar jag bara, som är den tänkta målgruppen. Bert Karlsson ska också förstå.

Humoristen Henrik Dorsin planerar en film med den bespottade filmkaraktären Åsa-Nisse, med förhoppning om premiär till jul.

Om det är någon som kan göra guld av skit, alltså göra sevärd underhållning av Åsa-Nisse, är det Henrik Dorsin. Att få toppbetyg på Åsa-Nisse måste vara Sveriges största filmutmaning.

Åsa-Nisse, som alltid har bössan redo för sitt tjuvskytte i skogen, kanske har barmhärtighet nog att ge svensk filmindustri ett nådaskott.

Rockmusikern Ulf Lundell får ta emot Hans Majestät Konungens medalj i den åttonde storleken. Har han värdigheten kvar efter det?

Varför skulle han inte ha det? Finns det ett längre långfinger mot etablissemanget än när de blir tvungna att belöna rebellen?

En medalj från kungen till en rockmusiker är som att ge impotens i present till en porrstjärna.

Nyhetsuppläsaren Rafaela Lindeberg i TV4 attackerar den egna kanalens kassakor: ”Jag hatar verkligen Let’s dance och Stjärnor på is. Det är billig vulgär tv, för mig är det något Berlusconi skulle kunna göra.”

Starkt gjort att vara ärlig om den egna arbetsplatsen, vilket är sällsynt i dag. Inte som Peppe Eng och andra nyhetsuppläsare som tramsar med och valsar bort sin trovärdighet.

Om det verkligen var Berlusconi-tv, skulle Rafaela Lindeberg avsluta varje sändning med en hyllning till statsministerkandidaten Jan Schermans manlighet. Så länge det är Blondinbellas dans som bekostar hennes lön ska hon hålla tyst.

Med Oscarsgalan i sikte når nu spekulationerna om framlidne Heath Ledger ska få sitt pris postumt sin kulmen.

Inse fakta: det går inte att nominera en död och inte ge honom priset. Om han inte får Oscarn får juryn hyra in Jokern – bara han kan iscensätta en sådan fräck gravplundring.

Den gamla sanningen att döden är det bästa karriärdraget slutar aldrig att gälla.

Om Richard Hobert hade avlidit efter ”Tre solar” hade Anticimex behövts kallas in för att sanera från alla Guldbaggar som den belönats med.

Mer läsning

Annons