Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dina åsikter just nu

/

Det är svårt att hänga med i alla popkulturella svängar. Man förväntas ha en åsikt om det mesta.

Därför guidar På Gång till dina åsikter om snackisarna för tillfället – om du inte har några egna att dra på partyt.

Annons

”Semestersvenskar” är det senaste exemplet på den nya reklam-tv:n där företag inte bara köper reklamen i pauserna utan hela programidéerna.

När vi laddar ner program och spolar förbi reklam har vi själva bäddat för denna utveckling. Vi trodde att vi var smarta, men det finns ingen lunch som är gratis. I det här fallet serverad av den fasansfulla bartendern ”Färjan”-Håkan.

Om du tycker att Fritidsresors ”Semestersvenskar” är outhärdligt, vänta då tills McDonalds ger sig in i genren. Finniga och flottiga kids och deras knappt könsmogna romanser på ett hamburgerhak i förorten blir nästa ”Färjan”.

 

Kändisar överlever japansk tv-show

Ett gäng kändisar, däribland Gävles egen Regina Lund, åker till Japan för att tävla i de notoriskt galna och utflippade japanska tv-showerna. Programmet heter ”Jag överlevde en japansk tv-show” och visas i TV4.

Ska man vara mediekåt ska man vara det på riktigt och inte halvmesa med att ställa upp i ”Let’s Dance”. Den som rullar sig i olja och fjädrar, för att därefter krossa ägg med stjärten, kan inte anklagas av ”Idol”-juryn för att inte vilja bli känd tillräckligt mycket.

Ja, du kanske överlevde en japansk game show – din värdighet gjorde det inte.

 

Mike Meyers karriärdipp

Mike Myers film ”The Love Guru” nominerades till hela sju Razzies, det vill säga anti Oscars-galan där de sämsta filmerna koras. Har Mike Myers passerat sitt bäst-före-datum?

Mike Myers kanske inte är på topp längre, men han gör fortfarande filmer i alla fall. Inte som Chevy Chase, som är med i TV4:s program ”Hjälp!”. Ett bäst-före-datum kan inte passeras så mycket längre än att vara med i svensk tv-underhållning.

Om Mike Myers var ett mjölkpaket skulle mjölken vara möglig och full av maskar. Det enda med underhållningsvärde som har kommit från Mike Myers och hela ”Austin Powers”-franchiset på senare år är Mini Mes sexfilm som kom ut på nätet.

 

Artister tiger i media

Musikern Nordpolen hade inte så stor lust att svara på frågor när han var med i ”Nyhetsmorgon” i en intervju som urartade. Behöver artister synas i media?

Inte ens Kent klarar sig helt utan att synas i media. Men det gäller att välja rätt plats och tid. Omslaget på Sonic, ja. Steffo Törnquist som väntar på att maten och Bengt Frithiofssons rödtjut ska komma, nej.

Du har kommit till en studio, tv-kameror filmar dig, programledare hälsar välkommen och så har de fräckheten att börja ställa frågor. Nordpolen kanske borde ha googlat ordet ”intervju” innan han tackade ja till att medverka.

 

Klubb Tupelo på CC

När nya rockklubben Klubb Tupelo hade premiär på CC-puben förra lördagen var det trångt – nej, extremt trångt – i lokalen.

Äntligen har CC-puben fått den storpublik som lokalen förtjänar. Att det tar en halvtimme att ta sig genom köttmassan från baren till toaletten är välinvesterad tid.

Om vi som var där hade varit djur i stället hade djurskyddsinspektörerna för länge sedan förklarat lokalen otjänlig med hotfulla formuleringar. Jag lyssnar helst på musik utan att få huvudet upptryckt i någons armhåla.

Mer läsning

Annons