Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dina åsikter just nu

/

Det är svårt att hänga med i alla popkulturella svängar. Man förväntas ha en åsikt om det mesta. Därför guidar På Gång till dina åsikter om snackisarna för tillfället – om du inte har några egna att dra på partyt.

Annons

USA-valet bevakades som aldrig förr, och i strid mot etablerade och seriösa SVT och TV4 vann Filip och Fredriks lite mer underhållningsinriktade – och partiska – gala i Kanal 5. När Obama segrade kramades de.

Jag knäppte över till Filip och Fredrik när Claes Elfsberg började prata om nätet lika aningslöst som McCain. Det kändes som när pappa ska visa hur man dansar disko på vardagsrumsmattan inför ens vänner.

Kan ni tänka er Lars Adaktusson och KG Bergström kramas över ett valresultat? Nej. Just det.

 

Nu har filmbolagen tagit till mörkerseende glasögon i kampen mot piratkopierare. Personalen smyger omkring på biografen och spanar efter smygfilmare.

Biovaktmästare är kanske inte ett så dumt yrke ändå. Snart har de mer coola spionprylar än Bond. Om de får rätt att använda katapultstolar skickar jag in min platsansökan bums.

Vilken ny, oanad arbetsmarknad som har öppnat sig för gammalt Stasi-folk. Kom till Sverige och ange varandra på biograferna. Gratis popcorn i lön!

 

Lars Eriksson har dragit på sig juryns vrede efter ett par framträdanden i ”Idol” där han har förlöjligat tävlingen. Han har även uttalat sig negativt om programmet.

Alla som förstör TV4:s hjärndöda underhållnings-tv förtjänar en eloge. Lars Eriksson gör det tappraste försöket sedan Peppe Eng visuellt våldförde sig på hela dans-Sverige i ”Let's Dance”.

Bästa sättet att komma halvlångt i ”Idol”, om man märker att man inte håller måttet, är att börja driva med tävlingen. Då cashar man in förstörarnas röster. Men det är inte mer hedervärt än att välta pjäserna i schack och hoppas att ingen minns hur de stod.

 

MTV höll i veckan sin prisgala European Music Awards. Galasäsongen är som julen – den börjar redan i november.

MTV:s galor är undantaget som bekräftar regeln att galor är skitnödig tv-underhållning. MTV fattar att de delar ut pris till popmusiker och håller nivån därefter. Inte som Oscarsgalan, där de misstar skådisar för cancerbotande världsfredshelgon.

Konstigt att MTV fortfarande belönar musik. De har ju dumpat musikvideor till förmån för Tila Tequila. Så rent logiskt borde de belöna branschens bästa slampa numera.

 

Britney Spears vann två tunga priser på samma MTV-gala, och tidningarna satte rubriker om hennes ”sköna comeback”.

Britney Spears har förstått att det är lättare att hålla sig kvar genom att göra comeback några gånger om året. Då finns det hela tiden någonting nytt att berätta. Smartaste sättet att hålla sitt varumärke vid liv näst efter att begå självmord à la Cobain.

Nog för att medierna snurrar fortare än någonsin, men frekvensen på Britneys sammanbrott och comebacker når snart ljusets hastighet.

 

Mer läsning

Annons