Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dina åsikter just nu

/

Det är svårt att hänga med i alla popkulturella svängar. Man förväntas ha en åsikt om det mesta. Därför guidar På Gång till dina åsikter om snackisarna för tillfället – om du inte har några egna att dra på partyt.

Annons

Ulf Lundell, som i Gävle sa att han skulle sluta turnéra, har nu ändrat sig och ska ge sig ut på vägarna igen under 2009.

Smart av Uffe att köra det gamla tricket. Nu måste fansen gå på varje ny turné, eftersom det finns en risk att det blir den sista. Har inte Rolling Stones gjort samma sak i 74 år vid det här laget?

Vad som utannonserades som en pensionering visade sig bara vara Ulf Lundells förkunnande om att han inte är odödlig. ”Det finns en risk att jag inte kommer att turnéra i evigheten.”

 

Efter vreden över att biljetter till Metallicas konsert köpts upp av svarta börsen och säljs till ockerpriser, meddelar nu Ticnet att de öppnar en egen auktionssajt.

Det är rimligt att den som vill betala mest för en biljett ska få den, inte personen som sjukskriver sig bara för att kunna köa. Ingen skulle få för sig att sälja guld till ett fast pris bara för att någon råkar stå först i kön att köpa det.

Schysst av Ticnet att öppna en auktionssajt. Verkligen. Nu kan man betala hutlösa priser till dem istället för att betala till svartabörshajar.

 

Det stormas kring programledaren Katrin Zytomierska i ”Idol” efter att hon bland annat kallat en av deltagarna för bögig och dragit på sig artisternas vrede samt anklagat debattören Marcus Birro för antisemitism.

Om Idol-aspiranterna är så ömhudade att de inte klarar av Katrin Zytomierskas banala påhopp, kommer de att få det svårt i mediebranschen. Visst kan det vara hårt ibland, men hellre det än som i USA, där reportrar mer eller mindre måste slicka kändisars skor rena innan de kan få sina citat.

Helt obegripligt att det enda som inte är ett sömnpiller med ”Idol” måste sluta. Vad hade cheferna väntat sig när de hyrde in en av branschens största mediemobbare? Ta tillvara på det här istället. Låt Zytomierska och Marcus Birro örfila upp varandra i nästa program så lovar jag att kolla.

l

I den uppiskade stämningen inför presidentvalet i USA mobbas kändisrepublikaner som Kelsey ”Frasier” Grammer av sina kollegor. Riskerar popkulturen att alienera halva befolkningen?

Det säger någonting om Hollywoods status i USA:s hjärteland att republikanerna kallar Obama för en kändis – och menar det som något negativt.

Den kristna högern får kanske räkna med att inte smälta in vid buffébordet, med sin bögbashing och antiabortpropaganda. Pamela Anderson skulle nog inte heller välkomnas med öppna armar om hon sökte jobb som pastor i den amerikanska södern.

 

Schimpansen Cheeta, som bland annat spelade med i ”Tarzan”, har skrivit en självbiografi. Eller åtminstone en fejkad självbiografi som har hyllats för sin humor.

Kritikern Craig Brown kallar boken ”kanske den bästa kändismemoar som har skrivits”. Jag läser hellre om Cheeta än Linda Rosings och andra kändisgrobianers självbiografier.

Det finns bara en apas självbiografi som jag skulle vilja läsa mindre än den här – Bubbles. Vad han har sett i Michael Jacksons sovrum får han gärna hålla för sig själv.

 

Mer läsning

Annons