Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dina åsikter just nu

/

Det är svårt att hänga med i alla popkulturella svängar. Man förväntas ha en åsikt om det mesta. Därför guidar På Gång till dina åsikter om snackisarna för tillfället – om du inte har några egna att dra på partyt.

Annons

Magnus Uggla gnäller över att Spotify – en reklamfinansierad musiktjänst på nätet – betalar för dåligt. Flera andra artister har dragit bort sina låtar från tjänsten.

Spotify håller ännu på att utvecklas. Det dröjer innan de stora pengarna kommer in. Men det är perfekt för skivbolagen som drar in storkovan medan deras artister får kaffepengar.

Inte konstigt att det just är Magnus Uggla som är girig. Med tanke på hur hans musik låter, kan det inte finnas någon konstnärlig tillfredsställelse som kompenserar för att betalningen är dålig.

 

Arbetarbladets kritiker Erik Süss blev ilsk på Gävlebor som inte har vett att uppskatta finfina lokala musiker.

”Den genomsnittlige Gävlebons förmåga att ta till sig udda musik befinner sig på en lågintelligent neandertalarnivå”, skrev han i sin recension från Marinfestivalen.

Man kan inte döma Gävlepubliken efter de som dricker öl på Marinfestivalen. En stadsfestival är kanske inte den bästa platsen för en ny bekantskap med Twiggy Frostbite.

Twiggy Frostbite gör rätt som lämnar Gävle för Borlänge. Om Di Leva hade bott kvar här hade han varit en utmobbad, bitter och vissen rymdblomma.

 

: En stor Cityfest har blivit många små: Marinfestival, Sommaryra, Rånock-festival ... och nästa helg blir det en ny festival i Stenebergsparken. Är det bra – eller är det bättre att samla allt?

Att sprida ut festivalerna är som att dela ut några julklappar redan på julaftonens morgon. Bättre att lite händer varje helg istället för en dag då det händer supermycket och sedan en trist sommar i övrigt.

Det som är bra med en festival är att alla kan samlas där. Framför allt är det roligt om lokala band kan få en chans att spela för många. Min mormor kommer knappast att gå på ungdomsfest i Stenebergsparken

 

: Coldplay pekas ut som arenarockens framtid (se artikel här intill). Lever de upp till artister som Rolling Stones, U2 och Bruce Springsteen.

Coldplay har en stor fördel som Rolling Stones inte längre har: åldern. Man behöver inte oroa sig inför konserten att bandet ska komma in på scen med rollatorer.

Hur kan man ens jämföra Mick Jagger med Chris Martin? Coldplay kanske fyller Stockholms stadion, men de är inte rockens framtid. Nalle Puh har mer rockkänsla än vad Chris Martin har.

Annons