Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dina åsikter just nu

Det är svårt att hänga med i alla popkulturella svängar. Man förväntas ha en åsikt om det mesta. Därför guidar På Gång till dina åsikter om snackisarna för tillfället – om du inte har några egna att dra på partyt.

Annons

Björn Rosenström, känd för sina snuskiga texter, uppträdde i Sandviken i helgen.
Den som tycker att Björn Rosenström är pervers och inte ser humorn i texterna behöver inte lyssna. Det finns säkert fina andliga sånger att lyssna till på Frälsningsarmén i‑stället.
Varning bör utfärdas. Det finns människor som har fått könssjukdomar enbart av att höra Björn Rosenström uppträda. Ni som var där, uppsök läkare genast!Kristian Luuk lämnar ”Melodifestivalen” efter två år som programledare. Blir programmet sämre eller bättre av hans ironiska skämt och kommentarer?
: Luuks torra skämt har varit det enda som gjort ”Melodifestivalen” uthärdbar. Om han ersätts av Agneta Sjödins falska flin har jag sett min sista schlagerfestival.
De borde ha insett redan från början att en ironisk kuf som Luuk inte skulle kunna leda en bred nöjessatsning som ”Melodifestivalen”. Ingen chef på SVT skulle få för sig att göra Martin Stenmarck till programledare för ”Agenda”.Popkulturen fylls nu med vampyrer, och det är hungriga blodsugare som i svenska filmen ”Vampyrer” till och med oroar sig för vikten. Har vampyrer blivit en metafor för matnojor?
Det är underbart att komma på idén att även vampyrer okynnesäter och blir tjocka. Om Kikki Danielsson har det minsta trendkänsla överger hon falukorven till förmån för blodpudding.
80-talets vampyrmetaforer om aids-skräck var elegantare. Bevare oss för en ”Dracula” med Anna Skipper som har pålen i högsta hugg.Popkulturen fylls nu med vampyrer, och det är hungriga blodsugare som i svenska filmen ”Vampyrer” till och med oroar sig för vikten. Har vampyrer blivit en metafor för matnojor?
Det är underbart att komma på idén att även vampyrer okynnesäter och blir tjocka. Om Kikki Danielsson har det minsta trendkänsla överger hon falukorven till förmån för blodpudding.
80-talets vampyrmetaforer om aids-skräck var elegantare. Bevare oss för en ”Dracula” med Anna Skipper som har pålen i högsta hugg.Gamla svenska storgruppen Ace of Base kommer tillbaka med nytt material och turné. Är det en bra idé?
Så länge de inte gör en sing-a-long musikalfilm med Ace of Base låtar, där Pierce Brosnan sjunger, klagar jag inte.
Om jag måste se något slags comeback från Ace of Base ska det möjligtvis vara det där bisarra bryggbråket som Jonas Berggren hamnade i efter att ha rivit en brygga och retat upp någon tant. Det är för lite småaktiga bryggbråk på skvallersidorna nuförtiden.Expressens ledarskribent Karin Olsson tycker att TV4 ”exotiserar” Loulou Lamotte i ”Idol” och att hon måste sjunga soul för att hon är svart och överviktig. Olsson: ”Programmet skildrar henne med samma fascination som bönderna i Sekelskiftessverige när den första ’hottentotten’ kom till byn.”
Det är sorgligt att någon måste sjunga Aretha Franklin för att duga bara för att hon är tjock och svart.
Varje år hycklar ”Idol” med någon deltagare som har rösten men inte looken för en artistkarriär. Tyvärr har Loulou Lamotte sämre chans i verkligheten till en artistkarriär än de andra. Såvida hon inte får sjunga refrängen till E-Types låtar som Dee sedan mimar i musikvideor.

Mer läsning

Annons