Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dina åsikter just nu

/

Det är svårt att hänga med i alla popkulturella svängar. Man förväntas ha en åsikt om det mesta. Därför guidar På Gång till dina åsikter om snackisarna för tillfället – om du inte har några egna att dra på partyt.

Annons

Lotta eller Anders – vem gillar du?

I sommar blir det två gånger allsång. Från Skansen som vanligt, med Anders Lundin, och med Lotta Engberg från Liseberg i TV4.

Den svenska tv-sommaren behövde det här. För TV4 är det ett tjänstefel att först nu börja med sin egen allsång – ungefär som att år 2009 komma på att man kanske borde sända tv i färg.

Synd att de inte går samtidigt så att man kan zappa över till Lotta Engberg när Anders Lundin envisas med att sjunga sina löjliga hemmasnickrade visor.

 

Filmcensuren försvinner

Efter exakt 100 år avskaffas vuxencensuren. All film blir tillåten för den som fyllt 15 år.

Helt rätt beslut. Men vilket blir nu Sveriges slappaste jobb? Statens biografbyrå har inte plockat fram saxen sedan 1995 och kollat på film resten av tiden. Bara Kronblom hade kunnat misslyckas med det jobbet.

Tänka sig att det bara tog 100 år för staten att förstå att det går att blunda om man tycker att det är otäckt.

 

Brad Pitt vill spela Mikael Blomkvist

Enligt kvällspressen har Brad Pitt visat intresse för att spela Mikael Blomkvist i en amerikansk filmversion av Stieg Larssons romaner.

Brad Pitt som Mikael Blomkvist skulle, till skillnad från Michael Nyqvist, åtminstone motivera att han får ligga mer än porrstjärnan Ron Jeremy.

Och varför inte Angelina Jolie som Salander ... Den svenska filmversionen var långtråkig men hade åtminstone en hyfsat trovärdig rollbesättning. Frågan är vilken roll de ska ge Paris Hilton?

 

Ingvar Kamprad blir opera

Ikea-grundarens liv blir operan ”Das Wunder von Schweden – eine musikalische Möbelsaga” på Ruhrfestspiele i tyska Recklinghausen. Musiken baseras på svensk folkmusik.

Den blir säkert bra, förutsatt att de kommer ihåg att lägga in alla delar i paketet.

Senast en kändis uppmärksammades för att ha fått sitt liv i operaversion var det den slemmige pratshowvärden Jerry Springer. Smickrande sällskap för snål-Ingvar.

Annons