Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dina åsikter just nu

/

Det är svårt att hänga med i alla popkulturella svängar. Man förväntas ha en åsikt om det mesta. Därför guidar På Gång till dina åsikter om snackisarna för tillfället – om du inte har några egna att dra på partyt.

Annons

Johan Palm kommer till Köpis

Johan Palm från ”Idol”, med ökänt svajig röst, är en av artisterna från tävlingen som nu får släppa en egen skiva, till otaliga flickors glädje. Han besöker även Valbo köpcentrum i helgen.

Johan Palm har det som är viktigast för en manlig popidol – förmågan att få tonårsflickor att skrika. Att det låter som om en tupp har bosatt sig i hans strupe är mindre viktigt.

Livets grymma ironi, tänk att vara flickidol och knappt vara könsmogen.

 

Opera på bio i Gävle

Från och med denna helg visar Filmstaden opera från La Scala i Milano.

Det finns färre och färre anledningar att behöva utstå tortyren att leva i en storstad. Med ny teknik kan all bra kultur komma ut på landet. Nu väntar vi bara på den där manicken i ”Star trek” som kan stråla fram lyxmat som inte finns på Brända bocken.

Är inte halva poängen med opera att få känna sig lite finkulturell? Opera i smörpopcornslukten på bio är som att föra ett litterärt samtal med Horace Engdahl till en tryckare i folkparken.

 

Porrtortyr med von Trier

Lars von Trier blev utbuad i Cannes med nya filmen ”Antichrist”, som innehåller grova scener med tortyr och porr. Är von Trier den store konstnär som han utger sig för att vara?

Oavsett om filmen är bra eller dålig är det alltid positivt regissörer får utrymme att följa sina visioner, även om de är sjuka. Könsstympning och tortyr låter som ett alternativ att föredra framför ”Göta kanal 3”.

”Antichrist” verkar vara von Triers filmatiserade mardrömmar, och som bekant finns det inte något mer tröttsamt än människor som pratar om sina drömmar. Men inte ens de får för sig att visa upp dem i Cannes.

 

Carola arg på smygtagna foton

Carola Häggkvist är upprörd över att en skvallertidning har publicerat privata bilder på henne själv och ”Kicken” i The Poodles. Frågan lyder som vanligt – har kändisar rätt till sitt privatliv?

Någon borde förfölja landets samtliga skvallerredaktörer en månad och fota nakenbilder genom fönstren och otrohetsaffärer. Sedan ska allt publiceras. Men till skillnad från Carola är läsarna väl inte intresserade av lönnfeta reportrar på ”Se och hör”.

Om kändisar är så bekymrade att få sitt kärleksliv publicerat, finns det åtgärder att vidta. Som att inte bli tillsammans med andra kändisar. Paparazzirisken minskar avsevärt om hon istället hade valt en bilmekaniker från Hofors. Såvida han inte skjuter rådjur från fönstret, vill säga.

Mer läsning

Annons