Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dina åsikter just nu

/

Det är svårt att hänga med i alla popkulturella svängar. Man förväntas ha en åsikt om det mesta. Därför guidar På Gång till dina åsikter om snackisarna för tillfället – om du inte har några egna att dra på partyt.

Annons

Filip och Fredrik i New York

Filip och Fredrik gör svensk underhållnings-tv direkt från New York.

Inga andra svenska programledare klarar av ett klassiskt talk show-format som Filip och Fredrik. Plus den galna humorn. De kanske inte håller Letterman-klass i studion, men kan ni föreställa er Letterman gå en brottningsmatch utklädd till bebis?

Inte en enda kvinna lyckades de klämma in i premiären. Men de ville väl starta trygga med sin omgivning. Det säger väl något att de är mer bekväma med galningen Marilyn Manson än med östrogen i studion.

 

Komedielit på Konserthuset

Några av komikerna som associerades med det omtvistade tv-programmet ”Grillad” kommer till Gävle i veckan med showen ”Big comedy”. Har svenska komiker blivit för elaka?

Reaktionerna på ”Grillad” var lika hysteriskt överdrivna som Peter Harrysson var i ”Debatt”. Vad vill de att komiker ska skämta om – tåg som kommer för sent?

På engelska skolan lär det ut principen ”har du inget bra att säga, var tyst”. Svenska komiker verkar istället gå efter ”har du inget roligt att säga, var elak”.

 

Susan Boyle – Nya Paul Potts

Susan Boyle i brittiska ”Talang” har blivit nya Youtube-fenomenet efter att ha gjort succé mot alla odds i programmet.

Susan Boyle visar hur absurt det är att vi tror att någon inte kan sjunga bara för att hon inte är snygg. Däremot tror vi med hull och hår på det motsatta, trots att systrarna Graaf gav oss en lektion i att det inte stämmer.

Det var bestämt redan när hon klev in på scen att hon skulle bli nya Paul Potts. Jag har inte sett så dåligt, låtsaschockat skådespeleri från juryn sedan jag såg Paris Hilton i ”House of Wax”.

Mer läsning

Annons