Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dina åsikter just nu

/

Det är svårt att hänga med i alla popkulturella svängar. Man förväntas ha en åsikt om det mesta. Därför guidar På Gång till dina åsikter om snackisarna för tillfället - om du inte har några egna att dra på partyt.

Annons

Vinner Sandviken i Europa?

Malena Ernman vann svenska folkets hjärtan, men klarar hon av att vinna hela Europas kärlek?

Tveklöst, och finalen 2010 i Sverige borde gå i Göransson Arena.

Operaschlager är exakt det som borde fungera i Europa - och med det menar jag ingenting positivt. Varje röstfiasko i "Eurovision song contest" är en framgång för den svenska musiksmaken.

 

Michael Jacksons comeback

Michael Jackson behöver pengar och gör comeback på scen med spelningar i London.

: Jacksons glansdagar må vara över, men hellre en comeback från någon som en gång har varit bra på riktigt än en comeback från Spice Girls som inte ens hade glansdagar när det begav sig.

En comeback av ekonomiska skäl är aldrig en bra orsak. Spice Girls comebackpengar gick åtminstone bara till nya skor åt Victoria Beckham, inte till att betala av skulder efter en pedofilrättegång.

 

Moneybrother gör tomatsoppa.

Artisten Moneybrother är inte bara aktuell med en ny skiva - han ska också sälja tomatsoppa i eget namn. Är det framtiden när nätpirater laddar ner musiken gratis?

Jag måste genast bege mig till snabbköpet och falla på knä framför Moneybrother-altaret med soppa. Man blir inte riktigt stor förrän man har en egen hylla i affären - som Glenn Strömberg.

Det är sådant här nätpiraterna menar när de säger att artisterna ska leva på annat än musiken som de stjäl. Moneybrother får nog äta mycket av sin soppa i framtiden, för framtiden lär inte bli fet för artister.

 

Är psykologiserande om superhjältar passé?

Vi har sett många djupdykningar i superhjältars hjärnor, som i "Dark Knight" och i nu bioaktuella "Watchmen", som baseras på Alan Moores serieroman. Orkar vi mer superhjältar med psykproblem?

Ja, psyk-Batman i "Dark Knight" är mycket mer intressant än George Clooneys Batman med plastbröstvårtor.

Att släppa loss regissören Zack Snyder i Alan Moores värld är ett helgerån. Hans fascistiska "300" var filmen som Hitler hade kunnat göra om han bestämt sig för att bli filmskapare i stället för att driva koncentrationsläger.

Annons