Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dunkars sommar i Sandviken

/

Det blir en sommar i musikens tecken i Sandviken.

Orsaken heter Ingemar Dunker.

Han anordnar Smedsgårdsblues, Musik i Bruksmiljö och hjälper till med musiken på Hotrod & Rock.

Och så finns han ju med i jazz och bluesfestivalen Bangen också.

Annons

– Folk undrade om jag var helt dum i huvudet när jag sa att jag skulle börja med Smedsgårdsbluesen på måndagar mitt i semestern.

Men Ingemar Dunker tänkte att bara för att det är måndag och semestertid så innebär inte det att hela Sandviken är tömt på folk. Och han hade rätt.

– Första gången kom det 60 personer och man trodde inte att det var sant.

Det var för sex år sen.

Nu presenterar Dunker programmet för sommarens måndagskvällar i bluesen tecken. På scenen står bland andra Sven Zetterberg (18 juli), finska Wentus Blues band (4 juli) och tändigt återkommande och galet populära John Lindberg Trio (11 juli)

– Då får vi hyra in extra vakt, säger Ingemar Dunker nöjt.

Musik i bruksmiljö är en kulturfestival som Dunker väckte liv i för tre år sen. 29-31 juli blir det massor av musik, men också annat som till exempel barnteater och författaruppläsning. Dagarna är helt gratis, medan kvällarna kostar. Men det innebär att man till exempel kan höra Cajsa-Stina Åkerström, Svante Drake och Olivia Stevens (som tolkar Brel) på Smedsgården utan att betala en spänn. Kvällstid spelar bland andra Mats Ronander.

Ingemar Dunker har dessutom hjälpt till att ordna musiken på Hotrod-träffen i Högbo i augusti.

– De har haft musik förr, men nu är det under lite mer ordnade former.

Och det innebär en rockabillykväll med John Lindberg trio och Dunkers egna band Hank T Morris & The Amazing Buffalo Brothers 12 augusti och en 60-talskväll med The Hep Stars, Shanes och lokala The Kings 13 augusti.

Mer läsning

Annons