Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

EMD har greppat instrumenten

/

– Det är när jag sitter bakom pianot som jag trivs som allra bäst.

Erik Segerstedt, E:et i EMD, låter övertygande.

Mycket handlar om instrument när EMD är på turné. I kväll kommer de till Gävle.

Annons

– Danny har lite svårt att stå still, säger Erik Segerstedt sen.

Men de är för guds skull inga sång- och danspojkar med ett vackert yttre, man förstår att han inte nog kan understryka det.

– Vi har dansat en gång och det var i Melodifestivalen 2009, och det var då.

Då hade de hattar och käppar och shownumret och låten ”Baby Goodbye” tog dem till en tredjeplats i finalen.

Musicerar ”på riktigt” nu

Men det är alltså mer musicerande ”på riktigt” som det handlar om på den här turnén.

– Vi utgår helt och hållet från musiken. Det är inga särskilda mellansnack eller kläder. Vi har tillbringat en massa tid i replokalen, säger Erik Segerstedt som sitter i turnébussen från Helsingborg på väg hemåt för några dagars paus på turnén när vi pratas vid.

Hardcorefansen är tonårstjejer

Även om konserthusen fylls av många av EMD:s ”hardcorefans”, som Erik Segerstedt kallar dem, de tonåriga tjejerna, så säger han också att han är glatt överraskad över att det ändå är en sån blandning i publiken.

– När vi spelade sist var det ett grabbgäng, med grabbar i vår ålder som var där, och i Jönköping var det en tjej som fyllde 75 år. Det är jävligt kul att det är så blandat.

EMD släppte albumet ”Rewind” i december förra året, en skiva med covers från 90-talet där Coolios ”Gansta’s paradise” samsas med Alanis Morisettes ”Ironic” och Eagle-Eye Cheerrys ”Save tonight”. I samband med skivsläppet pratade EMD själva mycket om att de var mogna att greppa instrumenten själva – precis som de vill understryka nu.

Sjukt kul skidträning

För Erik Segerstedts del har det inte bara handlat om musik i vinter. Han har tränat längdskidåkning på elitnivå i SVT:s satsning ”Mitt liv som Hellner”.

– Det har varit sjukt kul Men sjukt mycket träning, ett pass på förmiddagen och ett på eftermiddagen, säger Erik Segerstedt och berättar att testerna han fick genomgå inför satsningen visade att han låg långt över medel när det handlar om syreupptagningsförmåga och sånt.

– Och nu håller jag igång, springer en del och så. Jag har tänkt köpa ett par rullskidor också, men de är ju helt livsfarliga. Jag får börja på en flygplats där det är en lång slät startbana...

Mer läsning

Annons