Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En modekväll med afrikanska förtecken

/
  • VÄLGÖRENHET. Emma Sörensen och Henna Loikkanen visar sina kläder som kommer att finnas med på helgens Charity Fashion Show.
  • VÄLGÖRENHET. Henna Loikkanen och Emma Sörensen visar sina kläder som kommer att finnas med på helgens Charity Fashion Show.

I morgon blir det modeparty för Ghana i Sjömanskyrkan.
Emma Sörensen och Henna Loikkanen visar sina kläder, och det blir även mycket annat skoj.
Pengarna går till föreningen Ghanasi.

Annons

När Henna Loikkanen kontaktades av föreningen Ghanasi, som stödjer utbildnings- och hälsoprojekt i Ghana, om en modeshow med hennes kläder, tände hon direkt på idén. Resultatet: Charity Fashion Party.

– Henna blev eld och lågor, men förstod att hon inte skulle klara av det själv och kontaktade mig, säger Emma Sörensen.

Resultatet blev en modeshow som växte. Förutom att Insekten Design (Henna Loikkanen) och Dissa Design (Emma Sörensen) visar kläder, blir det även afrikansk mat, vinstlotteri, dans och humor med bland andra Hans Carstensen, som var lärare på skrivarlinjen när Henna läste där.

Emma Sörensen och Henna Loikkanen har varit kompisar i 13 år. Emma beskriver sina kläder som unika - det finns bara ett plagg av varje - och för tillfället ganska rymdinspirerade.

– Hennas kläder är enkla och 80-talsinspirerade.

Båda är mångsysslare, Henna Loikkanen med nyöppnad fotostudio och Emma Sörensen jobbar förutom med Dissa Design även med musik.

– Jag är en konstnärssjäl och överlevare som jobbar med allt möjligt, säger hon.

Hon har tidigare inte visat upp sin design på detta sätt (även om hon bland annat har deltagit på marknaden Edge) och ser fram emot showen.

Festen håller på från sena eftermiddagen till sena kvällen. Bland allt det afrikanska smyger sig även lite irländsk musik in.

Den som vill veta mer om biljetter med mera kan gå in på: http://charityfashionparty.wordpress.com

Eftersom det är inträde som går till behjärtansvärda ändamål, hoppas arrangörerna att besökarna vill donera lite mer utöver biljettpriset.

– Den som vill donera mer kan köpa en stol på första raden för 500 kronor.

Mer läsning

Annons