Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En ny bild av Ozzy

/

Mörkt strålande världsstjärna, festande galning eller tragiskt sönderknarkad familjefar? Det finns många bilder av Ozzy Osbourne. I en ny film vill rocksångarens son nyansera bilden av sin pappa.

Annons

Avbitna djurhuvuden, kassar med knark, utsålda världsturnéer och listettor. Ozzy Osbournes största kick? Att som 60-åring äntligen ta körkort.

Under 80-talet blev den tidigare Black Sabbath-sångaren känd som hårdrockens största och hårdast festande dåre. I tv-serien ”The Osbournes” såg vi resultatet. Medan MTV gjorde underhållning av familjen Osbournes sönderfall låg Ozzy i en soffa och försökte förstå sig på fjärrkontrollen till tv:n.

– Det var jobbigt, ibland var det väldigt jobbigt, men just då var jag så uppe i det att jag inte tänkte på det, säger rockstjärnans son Jack Osbourne när TT Spektra når honom på telefon från Kalifornien.

Han har producerat ”God bless Ozzy Osbourne”, en biografi i långfilmsformat som nu släpps på dvd och som förmedlar en annan och betydligt mer nyanserad bild av hans pappa.

– Jag var frustrerad. Hans fans vet vem han är, men vanligt folk har ingen aning. I stället tror de på en massa stereotypa bilder av en komisk, mumlande person som aldrig lämnar sitt hus. Han är nykter, engagerad och mår bra, jag ville visa det.

Jack Osbournes har dubbla roller i projektet. Han har varit med och gjort filmen, samtidigt medverkar han i den för att vittna om sitt eget missbruk, hur han slutade använda droger och hur det påverkade Ozzy Osbourne att bli nykter.

– Det tog pappa ett tag att vänja sig vid att vi pratade om honom, men till slut gick det bra. För mig var det egentligen inte så svårt. Jag fick ha två olika hattar. En ”producent-hatt” och en ”son-hatt”. När jag blev intervjuad tog jag på mig son-hatten, säger Jack Osbourne.

Det är alla kort på bordet, alkohol och droger har en central roll i filmen även om det knappast är en nyhet att flera i familjen Osbourne har kämpat mot missbruk. Snarare än vittnesmålen om Ozzy Osbournes excesser är det vardagsscenerna som fängsla tittaren.

– Mina bästa minnen av min pappa är från när jag var liten. Han brukade ta med mig ut och lära mig att jaga. Men det finns så många, det går inte att välja ett, säger Jack Osbourne.

Carl Cato/TT Spektra

Mer läsning

Annons