Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Erica från Tierp – en riktig dansbandsbrud

/
  • BJUDER UPP. Sångerskorna Mona Gustafsson, Erica Sjöström, Emma Karlsson, Louella Vestman och Melissa Williams medverkar i ”Dansbandsbrudar”.
  • Tierpstjejen. Erica Sjöström är sångerska i Drifters.

I nya tv-serien ”Dansbandsbrudar” visar Drifters-sångerskan Erica Sjöström, född och uppvuxen i Tierp, upp alla sidor av sig själv, precis som på scenen. Ärligt, men farligt:

– Tänk om jag blir presenterad som Erica med hornen i pannan, säger hon.

Annons

Erica Sjöström älskar dansbandslivet. Som sångerska i Drifters gör hon omkring 130 spelningar om året, och hon har haft jobbet i drygt 11 år. Alltså fler än 1 400 konserter. Ändå är hon precis lika lycklig varje gång hon möter sin trogna publik.

– När man kliver upp på scenen glömmer man allt som är tråkigt. Det finns inget bättre än att få träffa de här underbara människorna, och att få kombinera det med att sjunga, berättar hon entusiastiskt.

Fansen tröstade

I ”Dansbandsbrudar”, som har premiär på TV 4 Plus i dag, 8 november, får tittarna se hur hon flänger land och rike runt med bandet, och glatt småpratar med fansen som nästan har blivit som hennes vänner. De har fått följa henne i livets fram- och motgångar. När sångerskan hade det som jobbigast privat var det deras kärlek som höll henne på fötter:

– Publiken fanns där precis hela tiden. Det var som att de kände att ”nu är det vår tur att ge Erica stöd”. Jag ger ganska mycket när de mår dåligt, då sitter jag där och tröstar, och nu fanns de där för mig. Utan dem hade jag inte orkat fortsätta.

Lycklig igen

Erica Sjöström blir märkbart berörd av minnet. Efter en operation för drygt två år sedan fick hon veta att hon inte skulle kunna bli mamma. Hon och hennes fästman, som också var bandets kapellmästare, bestämde sig för att adoptera barn och bygga ett hus. Men sedan lämnade han henne plötsligt.

– Han lämnade både förhållandet, Drifters och de företag vi hade ihop. Med facit i hand var det det bästa som har hänt. Jag är envis som attan. Jag byggde upp huset, träffade en ny kille, och vips är jag med barn! utbrister hon.

Privat ler lyckan mot henne. Nu hoppas hon att ”Dansbandsbrudar” ska ge Drifters en extra skjuts:

– Det är fortfarande Lasse Stefanz som är kungar i branschen. Vi har som mål att vi ska bli som dem, och jag tror att det kommer nu.

Mer läsning

Annons