Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Familjär upplaga av årets sista Sommarkväll

/
  • Säker. Amy Diamond är säker som vanligt på scen. Hon fick sällskap av bland annat Darin, Timoteij och Idol-Alice.

”Där skulle man sitta”, säger en man och tittar upp mot en av pylonerna. Det ligger något i det han säger, för torget är vid tidpunkten för Nickel-odeons stora hitparad smockat med barn, föräldrar och andra.

Annons

Så för att se någonting alls måste man vara strategisk. En annan variant är att sitta på pappas axlar eller varför inte en släpvagn?

Pernilla Wahlgren agerar konferencier med stor inlevelse och känns helt rätt i sammanhanget. Hon introducerar godisregn, Svampbob Fyrkant (som glatt vinkar till barnen som i sin tur vinkar tillbaka) och håller även kortare intervjuer med en del av artisterna där de får chansen att spexa lite extra. En medlem ur Star Pilots slår till med en frivolt som imponerar.

Sibel introduceras tidigt och avlöses av bland andra Amy Diamond, Gävles egen Alice Svensson, Darin, Timoteij och Lovestoned. Darin har inte bytt kläder sedan jag såg honom sist, på Heartbreak för en dryg månad sedan.

Amy Diamond är säker som vanligt och Alice står för ett av kvällens bästa framträdanden musikaliskt.

Det sistnämnda kan även sägas om Jessie Formgren från Ockelbo, en av fyra finalister i tävlingen ”Svensktoppen nästa” som av dessa sticker ut med sin låt som den starkaste. Segrar gör hon däremot inte, utan det blir Hans B Andersson från Hudiksvall som tar hem det hela.

Medan juryn överlagt har Lovestoned spelat en akustisk version av sin låt ”Rising girl” som känns betydligt svängigare än den version de gjorde tidigare under kvällen.

Så till sist ska kvällens hemliga gästartist spela, som annonserats i programmet, men i stället premiärspelar husbandet The Mahatmas en helt ny låt som låter lovande. Man anar att bandet i fyra veckor sett framemot att få lufta lite eget material, så taggade som de är.

Den sista av fyra Sommarkvällar i Gävle 2010 är över och gick i ett mer familjärt tecken med fokus på de yngre.

Arrangemanget har varit väldigt lyckat och kommer förmodligen att återkomma även nästa år, förhoppningsvis med än mer spännande artister och upptåg.

Magnus Mjöhagen

Mer läsning

Annons