Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Femte allsången för Anders

/

Björn Gustafsson var aktuell för årets "Allsång på Skansen", men komikerns timeout gör att han förmodligen missar programmet. Däremot finns Håkan Hellström, BWO och Amanda Jenssen bland gästerna.

Annons

Det är femte året som Anders Lundin leder "Allsång på Skansen" som börjar sändas 24 juni. Håkan Hellström och Arja Saijonmaa finns bland premiärgästerna i en säsong som också bjuder på Magnus Uggla, Michael Bolton och världspremiären på den stockholmsbaserade kinesiska superstjärnan Wei Weis invigningslåt till Peking-OS.

– Det är väldigt kul att vara här. Det är underbart med den här scenen, all musik, de picknickande familjerna och alla möjliga grupper i samhället som är här för att ha en trevlig dag, säger Anders Lundin.

Måndagens presentation bevakades av ett stort antal journalister och fans som skrek - mest på Amanda Jenssen – utanför avspärrningarna vid Sollidens scen.

– Jag tror vi lyckats återskapa ett slags kollektivt gemensamt förflutet från folkparkerna och dess blandning av artister: Jimi Hendrix på måndag, en lokal trollkarl på tisdag och ett dansband på onsdag, säger Anders Lundin.

Vårens succéman Björn Gustafsson var, säger Anders Lundin, med i diskussionerna om årets gäster. Men i och med Gustafssons timeout blir det förmodligen ingen "Allsång".

– Jag har sett att han skulle ut i sommar men att han haft det jobbigt. Jag vet inte hur det blir med honom, ärligt talat.

Mer läsning

Annons