Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Festivaler och yror som börjar nu

/

Furuvikscountryn börjar, Sommaryran börjar, skejtgrejen Crossing Boarders är i dag och ungdomsfestivalen The Random också. Det här är vad du behöver hålla koll på.

Annons

Nu är det lite så här igen då. Mycket att välja på. Country, sockervaddsyra och skejting. Massor av lokala band. Massor av amerikanska band. När vi ringer och stör Kjell Wärnevall som är programchef för countryfestivalen håller han just på att skriva ut välkomstbreven till de 22 amerikanska artister som är på väg till Furuvik. Scenerna är färdigbyggda och ljudkillarna håller på och riggar där ute. Campingen är full av folk. Och han känner sig inspirerad, säger han. Hur många kommer då? Svårt att säga, eftersom de inte förlitar sig särskilt mycket på förköpsbiljetter. Men om vädret är fint, kanske uppåt 20 000. Tjugo tusen! Det är en stor festival det.

Annars har vi ju sommaryran i Stenebergsparken, som är en liten cityfest. Med knallar, dans och en massa lokala och en del utsocknes artister. Sent på lördagsnatten kan man förmodligen få höra nytt, häpnadsväckande material från The Deer Tracks. Och allt är helt gratis.

Och.

Det tar inte slut där. För Gävle ungdomsråd ställer till med kalas i dag också. Först är det en massa band som spelar ute på Alderholmen. Sedan är det skateuppvisning i Tonys Plaza. Skategrupperna No Limit (Sverige) och Skirtboarders (Kanada) stilar loss. Vi tycker det är sjysst att det bara är tjejer i båda skategrupperna. Sedan är det skateworkshop, så du kan gå dit med din bräda och bli coachad om du vill. Till sist flyttar hela balunset in på Musikhuset vid åtta, där fler band kommer att spela. Sent i kväll kan du höra Dennis Lyxzéns punkband Invasionen.

Nu blev det mycket att hålla reda på. Så vi skriver ut alla program åt er här på På Gång.

Mer läsning

Annons