Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Biorecension: Run all night

/
  • Liam Neeson och Joel Kinnaman spelar problemtyngd fader-son-duo i actionthrillern
  • Liam Neeson och Joel Kinnaman är två duktiga skådespelare som gör stabila insatser i

Liam Neeson uttalade sig nyligen om att han inom en nära framtid kommer lägga action-hatten på hyllan. Har åldern slutligen kommit ikapp honom månntro?

Annons

Eller har 62-åringen, nog så förståeligt, helt enkelt blivit mätt på sin epok som actionhjälte?

”Run all night” ger inget definitivt svar. Neeson är inte lika läsbar som exempelvis Bruce Willis, där apatin är fullt genomskinlig.

Som den solitäre och ångerfyllda yrkesmördaren Jimmy Conlon är han, som brukligt, mycket bra. Joel Kinnaman spelar hans son Mike, en limousinförare och boxningsmentor som helt kapat kontakten med honom.

En natt, som ska visa sig bli en av de längsta i deras liv, blir far och son ofrivilligt återförenade. Mike blir vittne till ett mord utfört av sonen till en gangsterboss, som i sin tur är kompanjon och nära vän med pappa Jimmy. Läget trasslas till ytterligare av köpta poliser och det slutar med att de båda får springa för sitt liv.

Bad guys peppras fulla av hål i ett högt och stadigt tempo. Spanske regissören Jaume Collet-Serra använder sig av snabba klipp och snygga kameratricks. Men som berättelse är det lättkalkylerat och inget som direkt bryter sig ur gangsterfilmsnormen. Vi förstår i tidigt skede vart det bär hän.

För actionfantaster och Neeson-anhängare förtjänar ändå filmen en solid rekommendation. Njut för all del medan ni har chansen. Kanske är det bara ett fåtal gånger till vi får se den gamla irländaren använda sin speciella uppsättning färdigheter.

Mer läsning

Annons