Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Brad Pitt överglänstes av Tarantino

/
  • TVÅ STJÄRNOR. Brad Pitt fick finna sig i att spela andrafiolen när Quentin Tarantino gästade filmfestivalen i Cannes med sin senaste film ”Inglourious basterds”.

Brad Pitt skyller på sprit och droger när han förklarar sin medverkan i Tarantinos ”Inglourious basterds”. På onsdagen hade filmen världspremiär i Cannes.

Annons

Quentin Tarantino är förmodligen den ende filmregissör som kan stjäla Brad Pitts strålkastarljus, och han kan förmodligen bara göra det i Cannes.

Tarantino och Cannes har haft ett karriärlångt kärleksförhållande. Nu är han här med ”Inglourious basterds”, omgiven på presskonferenspodiet av stjärnor som Pitt, Mike Myers och Michael Fassbender. Vem får de överlägset flesta frågorna?

Tarantino.

– Jag har hela tiden velat att filmen skulle få premiär i Cannes. Under tiden festivalen pågår spelar filmkonsten roll, den är viktig, även om folk debatterar och buar gör de det med passion. Alla är här, Cannes är där för hela världen att se och jag gör filmer för hela världen, säger han i sin kärleksförklaring till festivalen.

Tarantino och Brad Pitt säger, förstås, att de alltid velat jobba tillsammans, men när Pitt ska förklara sin medverkan i ”Basterds” skyller han på utomkroppsliga substanser:

– Quentin hälsade på med manuset i slutet av förra sommaren. Vi satt uppe halva natten och pratade, och nästa morgon hittade jag fem - fem! - tomma vinflaskor och en attiralj för rökning. Jag sade tydligen ja, för sex veckor senare stod jag framför kameran i uniform.

Quentin Tarantino uttrycker det som att de två ”sniffat runt” varandra länge:

– Våra blickar har mötts tvärs över rummet, vi har skickat små lappar: ”Jag gillar dig, gillar du mig?” Men jag skriver inte roller för folk. Medan jag skrev den tänkte jag plötsligt ”Det är ju Brad!” Och sedan: ”Om han tackar nej – vad gör jag då?”

På frågan om varför han varit så produktiv det senaste året, med roller i bland annat ”Benjamin Button” och ”Burn after reading”, svarar Brad Pitt att han alltid söker nya kickar i yrket.

– Jag vill göra saker jag inte tidigare utforskat, något som känns fräscht och nytt. Omväxling... jag gillar det verkligen.

Mer läsning

Annons