Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Drew går distansen med pojkvännen

Drew Barrymore spelar huvudrollen mot pojkvännen Justin Long i nya filmen ”Going the distance”, som har svensk biopremiär på fredag.

I ”Going the distance” spelas mannen i filmen av hennes egen pojkvän Justin Long.

Filmen är en romantisk komedi om hur ett ungt par försöker hålla ihop förhållandet trots att han bor i New York och hon i San Francisco.

Annons

Det är gott om romantiska scener och även några sexscener. Vilket leder till frågan om inte detta kändes konstigt, om inte Drew Barrymore och Justin Long plötsligt kände det som om gränsen mellan film och verklighet blev svår att se.

– Nej, absolut inte. Både Justin och jag spelade roller. Det handlade ju inte om oss, även om vi som sagt kunde hämta material från våra egna liv, säger Drew Barrymore.

Regissören Nanette Burstein är dokumentärfilmare och Drew Barrymore menar att detta hade stor betydelse.

– Hon uppmuntrade oss att improvisera så mycket vi kunde, att utifrån den givna scenen se till att vi själva såg till att utveckla det som sades. Det gjorde vårt spel väldigt mycket mer levande.

Turbulent förhållande

Justin Long och Barrymore har haft ett lite turbulent förhållande, ibland har de varit tillsammans, ibland inte.

Just nu är de ett par och det verkar som om det faktum att de gjort ”Going the distance” tillsammans har stärkt relationen. De talar båda med glädje om den andre och hur kul det var att jobba ihop just med tanke på förhållandet.

– Det gör ju att filmen känns mer verklighetstrogen. Vi behövde aldrig spela att det fanns en kemi mellan oss. Den finns ju där jämt.

Hatar ”kändis”

Drew Barrymore är 35 år gammal och har varit i branschen i tre decennier. Hur allt förändrats under denna tid engagerar henne.

Hon talar om hur jobbigt det är med all övervakning av skvallerfotografer, hur jobbigt det är att bo i en stad där det alltför ofta handlar om yta och om att ständigt se bra ut.

– Jag hatar ordet ”kändis”. I fucking hate it. Det är så oerhört nedvärderande. Man talar om riktiga skådespelare och om sådana som varit med i ”Big brother” som kändisar.

– Det går ju inte att jämföra? Är Robert de Niro en kändis?

Mer läsning

Annons