Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Drypande och full av klyschor

/

Tom är en hopplös womanizer med en massa pengar. Hannah är en karriärkvinna som drömmer om den stora kärleken. De är bästa vänner sedan college, men har aldrig haft sex eller ens hånglat. De ses varje söndag och äter tårta samt faller varandra i talet, som vänner alltid gör på film.

Annons


Men när Hannah åker iväg till Skottland blir Tom helt plötsligt – och helt obegripligt – fullständigt övertygad om att Hannah är hans livs kärlek. Han vill berätta det för henne, fast när hon kommer hem har hon med sig en stenrik skotte som hon ska gifta sig med – om en månad. Tom blir erbjuden rollen som manlig brudtärna och accepterar, men planerar i hemlighet att övertyga Hannah att ta honom i stället.

Sedan vidtar en häpnadsväckande exposé av klyschor man trodde var avskaffade sedan minst ett decennium. Och det hade man kunnat svälja, om det bara var väl utförda klyschor. Men tyvärr tycks hela produktionen ha lidit av kollektiv dramaturgisk tinnitus. Allt haltar, inklusive den makalöst fjantiga upplösningen, som ni ju redan har räknat ut.

För, jodå, det slutar exakt som ni tror.

Kalle Dixelius

Mer läsning

Annons