Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dumpa honom

/
  • Oflyt. Bradley Cooper och Ben Affleck i inte särskilt romantiska komedin

Dumpa honom
Regi: Ken Kwapis
Med: Jennifer Aniston, Ben Affleck, Drew Barrymore, Ginnifer Goodwin, Bradley Cooper, Jennifer Connelly m fl
Filmstaden, Gävle

Annons

Amerikanska komedier styrs av bröllopsprincipen. Man utgår från att alla tjejer drömmer om gå uppför altargången medan killar gör detsamma högst motvilligt. 

"Dumpa honom" är inget undantag. Den är bara lite Sex and the city-chicare än de gamla Julia Roberts-filmerna.

Jennifer Aniston i en av rollerna, det sätter standarden. Smartsexiga Scarlett Johansson utgör ytterligare kassasuccéförsäkring.

Men verklighetsbilden som levereras är fortfarande att Hon väntar och lider vid sin rosa telefon. Männen agerar, kvinnor reagerar.

Här skildras episodaktigt ett dejtingkluster av unga vackra storstadsbor. Man kan tänka sig filmens människor som en hop prickar med pilar och noteringar klottrade mellan: längtar efter, avskyr, älskar, tröttnat på, skiter i, minns inte.

"Dumpa honom" bygger på en bok som ger just titelns självhjälpsråd till tjejer som väntar förgäves på att bli uppringda av föregående kvälls nonchalanta snygging. Den revolutionerande metoden visar sig bestå i att istället vänta på nästa kille.

Med tanke på den vår tids utvecklade, omedelbara, kommunikationssystem hade "Dumpa honom" alla chanser att vara nytänkande med dråpliga sms-situationer och nätkonversationer. Men den här självgoda filmen verkar ha en slapp inställning till det mesta.

Den är varken tillräckligt vitisig eller tillräckligt romantisk för att mäta sig med tidigare generationers relationsproblem i "Singles", "Människor emellan" eller "Reality bites".

Mer läsning

Annons