Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gävlefilm på internationell skräckfilmsfestival

/

Kortfilmen "The terrible typewriter" får världspremiär på festival i Seattle på lördag.

Annons

Det är filmmakaren Marko Kattilakoski från Gävle som ligger bakom kortfilmen "The terrible typewriter" som är inspelad i Gamla stan, Boulognerskogen, Hille och Bäck. På lördag får den 10 minuter långa filmen världspremiär på skräck- och komedifestivalen BoneBat: Comedy of horrors i amerikanska Seattle.

– Vi letar alltid efter något lite annorlunda till "Comedy of horrors"-filmfestival. "The terrible typewriter passar perfekt. Den är en härlig mix av Lovecraftiansk skräck och svart humor och jag ser fram emot att dela den med vår publik, säger festivalarrangören Steve Holetz i ett pressmeddelande.

"The terrible typewriter" kommer sedan att visas på Prokuplje Film Festival i Serbien den 26 april, på Lovecraft Film Festival i Los Angeles den 1 maj och i amerikanska Chippewa Falls på 20 Minutes or less Film Festival den 9 maj.

Marko Kattilakoski ligger också bakom filmen "Fikapaus" från 2011 som visades på 25 filmfestivaler och vann pris för bästa kortfilm på Uranium Film Festival i Rio de Janeiro 2012.

Mer läsning

Annons